Læsetid: 1 min.

Psykedelisk globetrotting

27. oktober 2008

'Neo-primitivisme' er Gang Gang Dances musik blevet kaldt. Men egentlig er der ikke noget videre primitivt over deres fjerde album Saint Dymphna. Brooklyn-kvartetten forstår nemlig at navigere højest habilt mellem globale styrtblødninger, gennem associative stratosfærer og bærende på flere forskellige rytmiske infektioner. Så Saint Dymphna er ikke bare svært at kategorisere, det kan også være svært at tale om uden at bruge ord som fri form, sfærisk stammedans og i øvrigt nævne forsanger Liz Bougatsos' udskridende elegance.

Albummet former sig som en psykedelisk globetrotting gennem rytmer og melodier fra bl.a. Asien og Afrika; samt gennem techno, Cocteau Twins. Siouxsie & The Banshees og Brian Eno og David Byrnes etniske ekskursioner på My Life In The Bush of Ghosts. Det er fortabelse i vidt forgrenende strukturer. Dans for den del af stammen, der famler efter erkendelsens døre.

Gang Gang Dance hvirvler en sofistikeret febervildelse op på Saint Dymphna. Syntetiske røgslør kapper kontakten til jorden, technoide trommeprogrammeringer genopretter den, en grime-rapper introducerer lidt socialrealismen, Liz Bougatsos visker den ud igen. Man flyder med og nye farver og former skyller over en. Eller også bliver man på land og klynger sig til sin indre bowlerhat. -RACH

Gang Gang Dance: Saint Dymphna (WARP/VME). Er udkommet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu