Læsetid: 1 min.

Stort år for de danske film

2008 tegner til at blive et af de bedste år for danske film i biograferne i nyere tid. De seneste 10 år er der gennemsnitligt solgt tre millioner billetter til danske film. Men den grænse blev allerede passeret i weekenden
Kultur
8. oktober 2008

2008 tegner til at blive et af de bedste år for danske film i biograferne i nyere tid.

De seneste 10 år er der gennemsnitligt solgt tre millioner billetter til danske film. Men den grænse blev allerede passeret i weekenden.
Årets mest sete film er Flammen og Citronen, der har solgt 668.000 billetter.

Nummer to på listen over de bedst besøgte danske film er komedien Blå mænd, som er set af 396.000 og stadigvæk vises i mange biografer.

I den seneste weekend toppede tre danske film listen over de mest solgte billetter med Rejsen til Saturn på førstepladsen, efterfulgt af de nye film i serierne om Far til Fire og Anja & Victor.

Far til fire – på hjemmebane havde i fredags premiere i 127 biografsale og solgte knap 63.000 billetter.

Det fine billetsalg til især film med bred folkelig appel betyder dog ikke, at branchen oplever gyldne tider. Flere produktionsselskaber har gjort opmærksom på, at set fra et forretningsmæssigt synspunkt tegner situationen alt andet end lys. Derfor besluttede et af Danmarks største selskaber, Nimbus Film, for nylig at gennemføre en betydelig nedskæring i antallet af medarbejdere.
/ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her