Læsetid: 1 min.

To danske film om krigen i Afghanistan

Kultur
7. oktober 2008

Om et års tid indledes optagelserne til den første af to danske spillefilm om krigen i Afghanistan. Instruktørerne Ole Christian Madsen og Per Fly er i fuld gang med forberedelserne til projektet og skal hver instruere én af filmene.

Ole Christian Madsen siger til Ritzau, at den første film skal handle om en række danske soldater og deres hverdag i Afghanistan.

"Her får vi beretningen om, hvordan den enkelte soldat oplever krigen i lejren og i kampsituationer, og om hvordan han ser på strategien og kommandovejene bag det hele. Filmene hænger nøje sammen, og i den anden fortæller vi, hvad der sker, når de samme personer vender hjem til hverdagen i Danmark," fortæller han.

De to instruktører arbejder sammen med manuskriptforfatteren Rasmus Heisterberg om filmene.

Som udgangspunkt bliver der ikke tale om en antikrigsfilm eller en politisk film.

"Vi vil vise, hvordan det er at være i krig som dansk soldat, og hvordan det er at vende hjem fra krigen. Men når vi udstiller krigens gru og rædsler, kan det selvfølgelig opfattes som en antikrigsfilm, og det kan heller ikke undgås, at der kommer et politisk lag ind over historierne."
/ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her