Læsetid: 4 min.

Bryggeren, Brixtofte og operachefen

Den Fynske Opera er som en af karaktererne i H.C. Andersens eventyr: Lille og visionær, skæv og særlig. En opera med progressive tanker og store drømme: Med en standhaftighed som Tinsoldatens, snilde som hos lille Claus og med sang så skøn som Nattergalens kæmper operaen for at skabe ny opera på dansk
18. november 2008

Det er hverken det tynde øl eller gammel vin på nye flasker, når Den Fynske Opera folder Carmen ud i Tappehallerne på Albani Bryggeri i Odense. At tænke anderledes og bryde konventionerne er en del af det repertoire, som operachef Jesper Buhl præsenterer på Den Fynske Opera.

Forestillingerne på Fyn er mere og andet end opera.

Eksempler? Jo, så gerne: La Bohème i en totalteaterversion med rigtige butikker i scenografien, hvor publikum kan gå rundt og shoppe inden operaen. Eller hvad med Four Note Opera, en opera, der kun består af fire toner? Det vil sige: Fire toner, fire sangere og 20 elektriske plysgrise ... i Vollsmose Kulturhus. Hvis klassikerne trækker, så prøv Carmen med højt skum i fabrikshallerne på Albani Bryggeri.

Skulle opera ikke være noget mere celebert ala champagneskum - og ikke skummende fadøl? Ifølge Jesper Buhl er Carmen i sig selv en fantastisk opera. Men hvorfor opføre den på et på et bryggeri?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu