Læsetid: 2 min.

Forførende cupcakes

Så er den sag afgjort. Washingtons bedste cupcakes findes i bydelen Georgetown. Det vindende bageri, Georgetown Cupcake, producerer 'Chocolate Ganache' - et smeltende blødt og intenst delikat festfyrværkeri for chokoholikeren
Kultur
15. november 2008

Et udvalg af de cupcakes, der overbeviste smagsdommerne fra The Washington Post.

Georgetown Cupcake

WASHINGTON DC - Hvad croissanten er for franskmændene og scones og muffins for englænderne, er cupcakes for amerikanerne. Ingen fødselsdag er perfekt uden, alle unger spiser dem og rigtig mange voksne, fra bedstemødre til teenagepiger har deres favoritter; om end der synes at være en vis overvægt af det stærke køn - og som enhver, der læser Hanne Vibeke Holst vil vide, mener Bagsiden hermed kvinderne - i fanskaren.

Kønsskævheden er blevet ekstra markant inden for de seneste år, siden Carrie, Miranda, Charlotte og Saman-tha aka hovedpersonerne fra Sex and The City i 2000 indforskrev det allerede kendte cupcakeri, Magnolia Bakery fra Bleecker Street i New York, som et af de spisesteder, de fire sexgudinder frekventerede.

Magnolia Bakery blev en ikonisk institution for kageelskere verden over med alenlange køer af indfødte og turister på den obligatoriske Sex and The City Sightseeing Tour.

Som med så meget andet har hovedstaden det imidlertid svært med at overlade førstepladsen til New York, og her er det, at Georgetown Cupcake kommer ind i billedet. Bageriet er grundlagt for otte måneder siden af søstrene Sophie LaMontagne og Katherine Kallinis. Mellem 2.000-4.000 cupcakes langes nu over disken dagligt i det mondæne Georgetown til en pris af blot 2.75 dollar pr. cupcake. Og de to søstre overvåger fortsat selv tilberedelsen af hver eneste en af de små delikate sager.

Dronningen af cupcakes

I sidste uge slog butikken så sit navn fast som den ukronede dronning over Washingtons cupcakerier, da den løb af med førstepladsen og ikke færre end syv cupcakes i finalen, da Washington Post afholdt den prestigiøse kage-konkurrence Cupcakes Wars.

Det tog Washingtons ledende avis otte uger at smage sig igennem de i alt 141 indleverede kager, men der var ingen tvivl hos dommerne, som i søndags offentliggjorde resultatet i the Post. Den fugtige, men samtidig både lette og intenst smagende Chocolate Ganache cupcake blev den suveræne vinder, og den er hermed anbefalet til enhver bagsidelæser, der skulle befinde sig på Potomac Street i fremtiden.

Bagsiden skal bevidne, at vinderkagen er absolut suveræn. For dem, der måtte befinde sig langt væk fra Washington DC, kan den ikke helt enkle opskrift, der inkluderer betydelige mængder af smør og Valrhona chokolade, findes via linket nederst i denne artikel.

På Washington Posts hjemmeside kan man desuden finde mange andre klassikere fra den lille butik.

Succesen for Georgetown Cupcakes har fået en flodbølge af nye cupcakerier til at åbne dørene for Washingtons privilegerede middelklasse: Lavender Moon Cupcakery er lige åbnet i Alexandria og Hello Cupcake i Dupont Circle. En tredje, Nostalgia Cupcake, åbner snart i Annapolis, og Red Velvet Cupcakery tænder for bageovnen i Penn Quarter. Upstart Cup of Yumm leder efter butiksplads i Gaithersburg og endelig siger rygterne på kagefronten, at Sprinkles, Los Angeles' mest kendte cupcakeri i Beverly Hills, kommer til Northwest Washington, USA's svar på Charlottenlund, til næste år.

Ikke dårligt af en lille kage, som har været en del af USA's kulinariske repertoire siden 1845.

Opskriften på den vindende cupcake finder man på: http://projects.washingtonpost.com/recipes/2008/11/05/chocolate-squared-cupcakes/

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her