Læsetid: 1 min.

Frahm: Orhan Pamuk

Kultur
14. november 2008
Det kulturpolitikerne læser

Pernille Frahm (SF):

- Hvad er den bedste digtsamling, du har læst i denne sæson?

"Jeg ikke hvorfor, men jeg læser ikke rigtig digte. jeg gjorde det, da jeg var yngre. Nu læser jeg mest romaner og faglitteratur."

- Hvad er den bedste roman?

"Sne af Orhan Pamuk er helt fantastisk. Pamuk indvier mig i en anden virkelighed, som jeg kender meget lidt. Sne handler om en by i Tyrkiet, hvor kvinderne vælger at gå med tørklæde igen. Det er fremstillet sådan, at man ikke finde ud af, om det er et frem- eller tilbageskridt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal mene, og det er en stor skribent, der kan få en til at føle sådan. Jeg har i øvrigt også lige læst John Le Carrés sidste bog - den er helt anderledes, men det er faktisk også en fantastisk god bog."

- Hvad er den bedste ikke-skønlitterære bog?

"Tvetungethed i uddannelsespolitiken - den er jeg i færd med nu. Jeg læser mange bøger på en gang. Lige nu er jeg også i gang med Ken Folletts Uendelige verden, Yacoubians Hus og en antologi, der hedder Terrorister i 500 år."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her