Læsetid: 5 min.

Guitarikon - og en klangens mester

Hilmer Hassig var en af sin generations mest nytænkende og -skabende guitarister, en fremragende og udfarende producer og den musikalske kerne i gudetrioen Love Shop. Her mindes vi hans virke, hans person og hans indsats for dansk rockmusik
Guitaristen Hilmer Hassig mistede livet ved en trafikulykke natten til søndag. Han blev 48 år.

Guitaristen Hilmer Hassig mistede livet ved en trafikulykke natten til søndag. Han blev 48 år.

Martin Rosenauer

18. november 2008

Guitaristen, produceren m.m. Hilmer Hassig er død. Han blev offer for en trafikulykke på Falkoner Allé natten til søndag. Han blev 48 år gammel. Følgende er spredte betragtninger over en mand, jeg respekterede og beundrede - og mundhuggedes så godt med!

Jeg besøgte dog kun Hassig en enkelt gang. Det var for et lille års tid siden for at diskutere et 'projekt', som det jo hedder. Der kom aldrig noget ud af det, vi mødtes om, men vi lærte da hinanden at kende, for selv om vi i en små 30 år havde færdedes i de samme cirkler, var det aldrig blevet til mere end lidt tilfældig småsnak til koncerter, ferniseringer og gilder samt de der nik og smil på gaden, der udgør en art forstudier til håndtrykket. Måske fordi Hilmer aldrig helt kunne forlige sig med den kritikerstand, jeg jo tilhører - med hud og hår, tilmed.

"I aner jo ikke en skid om musik," som han engang så diplomatisk udtrykte det til en efterfest for det show, der dengang stadig hed Grammy.

"Men I vil i det mindste jo gerne roses," sagde jeg så.

"Selvfølgelig," svarede Hilmer, "men det sælger sgu ikke ret mange plader."

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kondolerer!

Den danske musikscene har mistet en af sine største nyskabende kræfter. Men vi har minderne om klangen og om de gode oplevelser, bl.a. Love Shop-koncerterne har været.

Poul Erik Pedersen

En fjern og fin musik

Sørgeligt, meningsløst og uretfærdigt. Virkeligheden sløres af triste tårer. Sætter en CD på afspilleren. “Drømmenes København”, “Himlen må briste” og “Alle har en drøm at befri” og mange andre numre efterlader en forbavset. Tager en med ud til stjernerne. November, trist og november; Men en fjern solo fra en nat, hvor det blev sommer, minder en om at syrenerne blåligt sukker i vægtløs tyngde.

Mindes de mange Loveshop koncerter i København, hvor Hilmers guitar tog mig på himmelflugt højt over byens tage – til kærlighedsbutikken. Klangfuldt, smukt og det ypperste indenfor dansk musik Nogensinde!

Musikken fra Loveshop vil altid bestå. En fjern og fin musik gav dig alt du aldrig fik.

En lysende stjerne er slukket og bliver til en fugl der letter og flyver mod de rigtige stjerner.