Læsetid: 2 min.

Fra John Steinbeck til Adam Smith

Man kan lære meget om en politiker ved at kigge på hans bogreol. Barack Obamas yndlingsforfattere spænder fra det yderste venstre til det liberalistiske højre. Med foden solidt plantet i den klassiske tradition på Amerikas midte
6. november 2008

Fortæl mig, hvad du læser, og jeg skal sige dig, hvem du er. Normalt er det et ordsprog. Men da Newsweeks redaktør Jon Meacham tog kontakt til USA’s dengang kommende præsident Barack Obama, var betydningen mere bogstavelig.

Demokraten kvitterede med en liste af amerikanske klassikere. Og enkelte navne, der måske overrasker. Blandt klassikerne er præsidenterne Thomas Jefferson og Abraham Lincoln. Og som USA’s første afroamerikanske præsident er det let at se, hvorfor Barack Obama finder inspiration i disse to herrer.

Thomas Jefferson regerede som USA’s tredje præsident i perioden 1801 til 1809. Han var en mand af Oplysningstidens idealer og en af de centrale forfattere af Uafhængighedserklæringen, der gav USA’s borgere principiel lighed overfor loven. Abraham Lincoln er den præsident, der gjorde op med slaveriet og førte landet igennem dets største krise, borgerkrigen fra 1861-1865.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu