Note
Læsetid: 1 min.

Mere Mars-forskning

Kultur
1. december 2008

Danske rumforskere tilmeldte sig i sidste uge en række nye rumforskningsprogrammer under den europæiske rumorganisation ESA. Det drejer sig blandt andet om klimaforskning fra rummet, videnskabeligt arbejde på den internationale rumstation samt en robotmission til Mars.

Videnskabsminister Helge Sander (V) glæder sig over, at de mange globaliseringsmillioner til netop rumforskning allerede bliver brugt til konkrete projekter og programmer. Han lægger især vægt på, at de danske forskere er kommet med i programmet ELIPS, for den nette sum af 69 millioner kroner. ELIPS kan bane vej for udvikling af et dansk atmosfæreobservatorium uden på den internationale rumstation ISS, der skal filme de nye ukendte vejrfænomener i den øvre atmosfære – f.eks. kæmpelyn på op til 100 km længde, der skyder opad i atmosfæren.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her