Læsetid: 4 min.

Mor, hvem faen er Onkel Danny?

Musikeren og sangeren Kenneth Thordal har sunget om og af Dan Turèll. Lidt ved en tilfældighed. Hos ham fylder myten om manden mere end hans bøger
Musikeren og sangeren Kenneth Thordal har sunget om og af Dan Turèll. Lidt ved en tilfældighed. Hos ham fylder myten om manden mere end hans bøger
5. november 2008

Kenneth Thordal ankommer til Onkel Dannys Plads på cykel. Efterårssolen skinner på pladsen i den gamle kødby i København. Thordal foreslår, at vi drikker en øl. Det ville være i Dan Turèlls ånd, siger han.

”Og så tændte Dan en røg og blev fyrre meter høj, satte ild til Gasværksvej og en smule til Jens Vejmand og mig,” lyder det i Kenneth Thordals sang ”Op i røg”, som blandt andet handler om Dan Turèll. Kenneth Thordal har et kærligt forhold til digteren Turèll. Selvom det mest var en tilfældighed, at han lærte myten at kende.

- Hvad betyder Dan Turèll for dig?

"Han har ved et tilfælde fået en personlig betydning for mig. Da jeg lavede mit første album tilbage i 2003 foreslog pladeselskabet, at tegneren Peder Bundgaard skulle illustrere coveret. Udover albumcovers for Gasolin, Kashmir og Sort Sol, havde han også lavet Dan Turèlls bogomslag og var nok hans bedste ven gennem årene. Jeg mødte Peder Bundgaard og vi kunne enormt godt lide hinanden, så han tegnede coveret til mit første album."

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu