Note
Læsetid: 1 min.

Nej til pris

Kultur
3. november 2008

Han skulle egentligt have modtaget en pris for sit lange virke som studievært. I stedet valgte den 88-årige kritiker og forfatter Marcel Reich-Ranicki at revse tysk tv for åben skærm, skriver Politiken. Kanalerne ZDF, ARD, RTL og Sat.1 stod i fællesskab bag årets tv-galla, der under stor festivitas uddelte en række priser. Tv-prisen skulle gå til Reich-Ranicki for hans 13 år som studievært på det populære bogprogram på ZDF, Litterær kvartet, fra 1988 til 2001.

Men tv-gallaens platheder rystede Reich-Ranicki. I stedet for at modtage publikums og tv-kanalernes hyldest afviste han showet med denne svada:

"Jeg hører ikke til i denne konkurrence. Jeg finder det slemt, at jeg har måttet opleve det her i aften. Efter alle de tåbeligheder, som jeg har set denne aften, tror jeg ikke, at jeg hører til her. Jeg tager ikke imod denne pris. Måske skulle jeg have sagt det før. Men jeg vidste ikke, hvad der ventede mig."

Til sidst tog han dog prisen med sig hjem, siger hans hustru Teofila til nyhedsbureauet AP.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her