Kultur
7. november 2008

I The Feature bliver man mindet om noget af det mest irriterende ved kunst. Filmen er en tre timer lang sag af en af de helt store helte blandt andre kunstnere, den legendariske franskmand Michel Auder, som har filmet sit liv fra 69 til nu.

Det har han klippet sammen til en ganske seværdig film, der udstiller ham selv som lidt af en idiot, med en datter og et par koner, hvoraf man ser den første få saksen gennem mellemkødet under fødslen.

Herudover er der masser af og pudsige og rørende anekdoter med lidt af hvert fra kunstens scene 1 fortalt sløvt og lækkert. Men det er selvfølgelig ikke nok for en stor kunstner som Auder, så ud over at blotte sin 63-årige tissemand til ingen verdens nytte har han krydsklippet med en ny historie med sig selv i hovedrollen, der handler om, at han har fået en hjernetumor og skal dø. Og som alle ved, er der kun én ting, der er værre end film, der prøver at spille på, at man ikke ved, hvad der er sandt og falsk, og det er film, der falder fuldstændig igennem, fordi den usande del er utroværdig og ligegyldig.

Og så er vi ved noget af det allermest irriterende ved kunst, for ifølge paradigmet handler det naturligvis ikke om, hvorvidt det virker, men om hensigten. Altså det, andre kalder: "Det kan godt være, at det, jeg sagde, blev kritiseret for at være forkert, men jeg er bare glad for at det skabte debat."

Cinemateket den 14. november klokken 19 og den 16. november klokken 13. Cph:Dox

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her