Læsetid: 2 min.

Det var da ikke noget særligt

En dødboldsituation blev pludselig levende i Italien, da nogle fodboldspillere lindede på bukserne, men herregud, det buksesmideri har vi andre gjort meget, meget bedre før. Vi er også bedre til at distrahere
Gianvito Plasmati (t.h.) var en af de tre Catania-spillere, der smed bukserne, da holdkammeraten Giuseppe Mascara skulle eksekvere frisparket mod Torino. Torinos målmand kunne ikke se bolden.

Gianvito Plasmati (t.h.) var en af de tre Catania-spillere, der smed bukserne, da holdkammeraten Giuseppe Mascara skulle eksekvere frisparket mod Torino. Torinos målmand kunne ikke se bolden.

Francesco Pecoraro

Kultur
20. november 2008

Så har verden igen set en skandale i sportens verden. Den indtraf i Italien, da et par spillere forleden i en fodboldkamp smed bukserne. Smed og smed - de lod dem glide på halv for at distrahere modstanderne i skudøjeblikket.

Smart, morsomt og moderne mener nogle. Usportsligt mener andre - det burde straffes med rødt kort.

Der var tale om et direkte frispark i en kamp, som Catania vandt 3-2 over Torino, blandt andet ved hjælp af det bukseløse mål, som vi nu kan døbe det, idet der nemlig blev scoret på sparket.

Det kunne der jo være blevet alligevel, men nu lader vi som om, det var buksernes skyld.

For en ordens skyld: De delvis bukseløse var på samme hold som ham, der eksekverede frisparket.

Mooning

Utroligt, at en historie af den svage kategori overhovedet kan nå frem til alverdens avisspalter - til og med dagbladet Informations.

For er det overhovedet morsomt? Nej, det kan vi uden videre konstatere, at det ikke er. Det morsomme består udelukkende i, at nogen tror, det er morsomt.

Mooning kaldes den mere konsekvent gennemførte udgave af bukseløsningen, som en overgang i 1990'erne hærgede ved europæiske fester i ungdomssegmentet og også blev brugt til at udtrykke foragt som alternativ til at række tunge.

Det var heller ikke speciel morsomt.

From i Rom

I Danmark har vi slet ingen grund til at være imponerede. Folk husker stadig, at forfatteren Ole Grünbaum smed bukserne allerede i 70'erne. En kæmpe pionerindsats, og mange mænd siden har smidt bukser til trods for, at Grünbaum har taget sine på igen.

På distraktionsplanet har vi også gjort det mere opfindsomt end Catania-spillerne. Det skete endda i førnævnte Italien, nemlig da landsholdsmålmanden Henry From ved De Olympiske Lege i 1960 i Rom paralyserede den ungarske spiller Pal Varhidi ved helt cool at gå over og placere sit tyggegummi på målstolpen umiddelbart før et straffespark. En scoring kunne have knust de danske medaljedrømme, men gudskelov brændte den forvirrede Varhidi, og From blev helt.

Mike Tyson bed under en boksekamp i 1997 øret af Evander Holyfield, og fodboldens Maradona scorede med hånden under VM-kvartfinalen mod England i Mexico i 1986. Bagefter påstod han, at det var Guds hånd. Det kan man kalde skandaler.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her