Læsetid: 1 min.

De skrigende halse (1993)

For 15 år siden var Søren Fauli og Bo Hr. Hansens novellefilmsatire over 1980'ernes punkmiljø i København et af flere tidlige tegn på, at dansk film var ved at få røven med sig
Kultur
7. november 2008

For 15 år siden var Søren Fauli og Bo Hr. Hansens novellefilmsatire over 1980'ernes punkmiljø i København et af flere tidlige tegn på, at dansk film var ved at få røven med sig. Filmen følger den i enhver forstand sølle guitarist Ronnie (Kristian Holm Joensen), som 'spiller' i bandet De skrigende halse. Gruppens to øvrige medlemmer er vendekåben Anders (Martin Brygmann) og møgsvinet Frank (Thomas Bo Larsen), der behandler Ronnie som en udtjent dørmåtte. Da han i et desperat forsøg på at få et minimum af medlidenhed bilder dem ind, at han er dødeligt syg, får bandets selvudnævnte og lidet tilregnelige manager, Djarnis, julelys i øjnene. For er der noget, der kan sælge plader i punkkredse, så er det netop døden. I rollen som Djarnis leverer Søren Pilmark sit livs præstation. Bag den rå og intimiderende facade skjuler sig et lillebitte menneske, som ikke tåler at blive kaldt Djarnis-drengen - skønt alle andre i miljøet med største selvfølgelighed får hæftet et '-drengen' på deres navn. De skrigende halse har for længst fået kultstatus, ikke mindst takket være den uhyre citatvenlige dialog: "Frank-drengen, jeg kan se på dine pupiller, at nu lyver du igen. Du er ikke på heroin, du er på speed."

De skrigende halse. Instruktion: Søren Fauli. Manuskript: Bo Hr. Hansen og Søren Fauli. Udkommer på dansk dvd den 18. november

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her