Læsetid: 5 min.

Sørgmunter stemmeføring

Christina Hesselholdt stræber efter en skrift, der fortaber sig, bliver væk fra sig selv og slår de særeste sving. Alligevel lykkes det hende samtidig at skrive humoristisk, kærligt og kritisk. Hun er nu nomineret til Montanas Litteraturpris - for anden gang
27. november 2008

Hun skriver på én gang intenst lidenskabeligt, raffineret skolelærd og egensindigt vanvittigt. Hun er, som lektor Marianne Stidsen har udtrykt det, en enestående forfatter, hvis forfatterskab kun er blevet vigtigere med årene.

Christina Hesselholdt (f. 1962) er cand.phil. i Litteraturvidenskab og uddannet ved Forfatterskolen. I 2007 var hun nomineret til Montanas Litteraturpris for romanen 'I familiens skød', og i år er det den selvstændige efterfølger 'Camilla and the Horse', der har bragt hende i betragtning til Montana-prisen igen.

Camilla and the Horse (som i øvrigt er på dansk ligesom resten af forfatterskabet) falder i to dele. Den første er en samling fortællinger, hvor vi blandt andre møder titelpersonen Camilla og hendes virile elskede Charles, der bliver kaldt 'The Horse'. Den anden del er en slags efterstykke til I familiens skød. Fortællingerne er ikke noveller, der beskriver afgørende begivenheder, men det er, ifølge Tue Andersen Nexøs anmeldelse i Information, heller ikke dér, kvaliteten skal findes:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu