Uhjemligt og cool

Gulvet er dækket med små hvide plader med striber og træer uden blade, sære møbler og underlige former
Kultur
21. november 2008

****

Gulvet er dækket med små hvide plader med striber og træer uden blade, sære møbler og underlige former. Det ligner Fragglerne på Grønland efter en alvorlig klimakatastrofe, hvor kun Doozerne har overlevet, og det er så afgjort besnærende på en måde, der ikke er set så ofte før, selv om det ikke er helt dramatisk og virtuost nok. Det har lidt Thomas Bing Bang og Grøndahl over sig.

På den ene væg hænger højdepunktet, en malet metalkonstruktion, der åbner sig i et vindue med et kig ind til et utroligt ugæstfrit blåt oplyst indre bestående af metalrør, ledninger og etneonrør.

På en god dag kan sådan et vindue være en slags fødselshjælper til de rum indei hovedet, du ikke vidste, du havde. Måske er det det, kunst er, genkendelsens glæde når du genfinder ting på harddisken, som ellers var mistet for altid.

De John Chamberlain-agtige vægskulpturer minder os om, at ting skal nedbrydes, før de bliver smukke, metalpindene, der bugter sig som edderkoppespind, får fimrehårene til at gå i selvsving, og selv om titlen vil have os til at tro på, at det ikke er kød, men kun rum, er det et meget følsomt univers, Brandt-Møller har skabt. MIJ

Espen Brandt-Møller: 'Dette er ikke kød - kun rum', Silkeborg Bad til den 4. januar

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her