Læsetid: 1 min.

Aliens i Wales

Hvem skulle nu have troet det: At der er så meget udenjordisk aktivitet i Cardiff, hovedstaden i Wales?
Kultur
12. december 2008

Hvem skulle nu have troet det: At der er så meget udenjordisk aktivitet i Cardiff, hovedstaden i Wales? Det er godt, at vi har Torchwood-instituttet, som under ledelse af den mystiske kaptajn Jack Harkness (John Barrowman) sørger for at holde styr på de mange aliens og deres ugerninger. I første afsnit af tv-serien Torchwood, møder man politikvinden Gwen Cooper (Eve Myles), der nysgerrigt ser til, mens Torchwood, der er så hemmelig, at ingen ved, hvad de laver - "vi hører ikke under regeringen, er uden for politiet og hinsides FN," siger Harkness - tager over i forbindelse med mord midt i Cardiff. Gwen beslutter sig for at finde ud af mere omkring Torchwood og Harkness, og snart bliver hun hyret af instituttet og kastet ud i jagten på forbrydere fra det ydre rum.

Som science fiction-kyndige læsere måske allerede har regnet ud, er Torchwood, selve navnet , et anagram af Doctor Who, og den er da også et spin off af den klassiske britiske tv-serie, som fik en tiltrængt ansigtsløftning for et par år siden. Torchwood er ret underholdende - selv om den tydeligvis er meget billigt produceret - hvis man altså kan lide den på én og samme tid jordnære, absurde og skæve form for science fiction, briterne er så gode til at lave.

Torchwood - første sæson. Skabt af Russell T. Davies. Region 2. Warner Bros. Entertainment

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her