Læsetid: 3 min.

En kalkuleret optimist

Mine helte er alle dem, der gør noget for andre, som de ikke behøvede, skriver Peter Mogensen, der er aktuel med den politiske dagbog 'Dødvande', som han kalder en personlig milepæl
Mine helte er alle dem, der gør noget for andre, som de ikke behøvede, skriver Peter Mogensen, der er aktuel med den politiske dagbog 'Dødvande', som han kalder en personlig milepæl
5. december 2008

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

Hvad man kan kalde en kalkuleret optimisme.

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

Jeg har fire. 1) At sejle i min sejlbåd, 2) At spille Springsteen numre på min elektriske guitar (en telecaster), 3) At sætte mig om morgenen med dagens første kop kaffe og læse mine danske og især udenlandske aviser på mit kontor på Rådhuspladsen og 4) at tilbringe weekender i orkanen af børnene (vi har tre) og alle deres venner, som laver huset om til en byggelegeplads.

- Hvad er din seneste anskaffelse?

En fantastisk Dwight Yoakam akustisk Gibson guitar.

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

Alle dem, som gør ting for andre, som de ikke behøvede.

Barack Obama tilbragte adskillige år i Chicagos fattigdomskvarterer, hvor han hjalp andre. Han kunne da alternativt have været en højt betalt karrieretype i New York.

Yderligere vil jeg nævne økonomerne Joe Stiglitz og Lawrence Summers (Obamas topøkonom), som begge er det fremmeste, denne verden har producerede af mennesker, der ikke tog 'den usynlige hånd' som en ufravigelig præmis.

Angela Merkel, Helle Thorning-Schmidt og Lene Espersen må påtage sig heltestatus for at bryde skellet mellem mænd og kvinder ned. Det har jeg respekt for.

Endelig må Bruce Springsteen nævnes. Mandens tekster har bare betydet så meget for så mange gennem årene.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

At få mine børn er det største valg. Men det mest kontroversielle i nyere tid var, da jeg valgte at forlade min partnerstilling i det globale konsulentfirma Accenture og troppe op hos Tøger på Politiken. Et frivilligt dybt styrt i rang, indflydelse og løn. Den dag i dag fatter ingen af mine tidligere kolleger, hvad der gik af mig. Men jeg gjorde det rigtige.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

For at være helt ærlig, så er det, når anmeldere bruger en hel side i en avis på at svine min person til, mit hår, mit tøj, hvor jeg bor etc. (hvilket er ok) uden på noget tidspunkt at forholde sig til min bogs budskab (hvilket ikke er ok).

- Hvad er din største bedrift?

Slavesvaret her er naturligvis, at jeg har stiftet en dejlig familie. Men jeg vil i tillæg nævne, at jeg overlevede tre års ekstremt hårdt arbejde som rådgiver for Poul Nyrup Rasmussen i Statsministeriet. Vi gik på høj line dengang - uden sikkerhedsnet. Endelig vil jeg nævne, at jeg blev partner i Accenture.

- Dine største fejl?

Der er for mange til at pege på en.

- Din drøm om lykken?

At kunne se tilbage på et liv, hvor alle bardunerne var spændt det meste af tiden. Hvad end man lægger i det.

- Din sindsstemning netop nu?

Kalkuleret optimisme. Jeg er begejstret for min bog, en milepæl for mig personligt.

- Hvilken dyd er den vigtigste?

Rygrad, når det blæser.

- Hvilket kunstværk har haft størst betydning for dig?

Kan ikke nævne et. Af billeder må det være cobraerne, der tænder mig mest. Asger Jorn er nok toppen. Den store biografi om Winston Churchill suppleret med hans taler fra krigen, som jeg har på cd, er stort ligeså.

- Hvad betragter du som din største ulykke?

At mine forældre døde alt for tidligt, idet de bl.a. ikke mødte alle deres børnebørn.

- Dit motto?

Hvis jeg har et, må det være: Det skal nok gå alt sammen...

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu