Læsetid: 10 min.

Manden fra drømmebyen

Obama er født i Dream City og det er forfatteren Zadie Smith også. Hun var i New York for at give en forelæsning om at påtage sig forskellige identiteter - og om at indfrie både sorte og hvides forventninger
Obama er født i Dream City ligesom forfatteren Zadie Smith. Hun var i New York for at give en forelæsning om at påtage sig forskellige identiteter - og om at indfrie både sorte og hvides forventninger
11. december 2008

NEW YORK - Det er sjældent, at snakken til litteraturarrangementer foregår med kreolsk accent, eller for den sags skyld at ens sidemand er iført en imponerende og ganske distingveret mængde grå dreadlocks. Men forklaringen er, at det er den britisk-jamaicanske forfatter Zadie Smith, der lige straks træder ind på scenen, hvor en kongetronelignende stol beklædt med violet velour står og venter med åbne arme.

33-årige Smith brød igennem i 2000 med debutromanen White Teeth, skrevet mens hun studerede engelsk litteratur på Cambridge. Romanen blev rost til skyerne af et så godt som enigt anmelderkorps, modtog en håndfuld priser og blev en vaskeægte bestseller. Siden har hun skrevet The Autograph Man i 2002 og senest On Beauty i 2005. Næste år udkommer desuden en samling tidligere udgivne essays om kunsten at skrive, under titlen Fail Better.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Arne Herløv Petersen

Obama er født i Honolulu.
Zadie Smith er født i London.
Hans Henrik Rasmussen er tilsyneladende født med hovedet under armen.