Læsetid: 1 min.

Ny holocaustfilm - efter tysk roman

Kultur
11. december 2008

Den allerførste tyske roman, der har fundet vej til toppen af de amerikanske bestsellerlister, bliver nu filmatiseret på engelsk. Det drejer sig om juraprofesseren Bernhard Schlinks detektivisk anlagte holocaust-roman 'Der Vorleser' fra 1995.

Filmens hovedroller spilles af de engelske skuespillere Ralp Fiennes og Kate Winslet, og fortællingen handler om en ung mand, der efter års adskillelse genser en tidligere elskerinde i retten, hvor hun sættes i forbindelse med holocaust-forbrydelserne. Mødet udløser en række selvbebrejdelser hos manden over, at han har elsket hende, og hans overvejelser om egen skyld fører til en principiel diskussion af det tyske folks skyld og uskyld under Anden Verdenskrig.

'Der Vorleser' er ifølge Times Online blevet kritiseret for, at den tager for let på folkets medskyld i Hitlers masseforførelse, men ikke desto mindre er Der Vorleser oversat til 37 sprog og har solgt henved 1 million eksemplarer alene i USA - godt hjulpet på vej af den populære studievært Oprah Winfreys anbefalinger. Filmen har international premiere i januar 2009.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her