Læsetid: 4 min.

Sidste skoledag på Dansk Skolemuseum

Museet for den samlede danske uddannelseshistorie må lukke efter tovtrækkeri mellem to ministerier. Trods politiske løfter og stor offentlig bevågenhed må museumslederen på Dansk Skolemuseum erkende, at samlingen pakkes i kasser efter nytår
-Det er en kulturpolitisk skandale, at politikerne arbejder for et undervisningssystem i verdensklasse, mens de samtidig nedlægger dette unikke museum, der kan dokumentere og formidle skolens historie,- siger lederen af Dansk Skolemuseum, Keld Grinder-Hansen.

-Det er en kulturpolitisk skandale, at politikerne arbejder for et undervisningssystem i verdensklasse, mens de samtidig nedlægger dette unikke museum, der kan dokumentere og formidle skolens historie,- siger lederen af Dansk Skolemuseum, Keld Grinder-Hansen.

23. december 2008

Massive skolepulte, smældende spanskrør og falmede landkort med glemte grænser. Fra gulv til luft er der pakket med hårde møbler, gamle dingenoter og gulnede bøger i montrer.

Dansk Skolemuseums fire etager høje bygning i Rådhusstræde i København huser den danske skole- og uddannelseshistorie. Omkring 125.000 genstande gør samlingen til Danmarks største, og da der var åbent, besøgte omkring to folkeskoleklasser og mange interesserede gæster museet dagligt, fortæller museumschef Keld Grinder-Hansen.

I morgen går han på ferie, men det er ikke med stor julejubel. Efter mange års arbejde står museet til at lukke den 1. januar. Der mangler nemlig en million kroner for at få museets regnskab til at hænge sammen, fordi den private hovedsponsor Lærerstandens Brandforsikring har trukket sin støtte.

Værste museumspolitik

Det er statens ansvar nu, lød argumentet, da beslutningen blev truffet i foråret. Men Folketinget er der trods gentagne løfter endnu ikke fundet en løsning, som kan redde museet fra at lukke. Keld Grinder-Hansen er skuffet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
  • Vibeke Rasmussen
  • Niels Roed
Dorte Sørensen, Vibeke Rasmussen og Niels Roed anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Bemærkning til - "Der mangler nemlig en million kroner for at få museets regnskab til at hænge sammen, fordi den private hovedsponsor Lærerstandens Brandforsikring har trukket sin støtte. " -

Det lyder mærkeligt, at undervisningsministeriet og kulturministeriet ikke kan finde 1 mio kr. Hvis der var politisk vilje så bør 1 mio kr ikke være et problem - Vil politikerne ikke være ved, at Danmark indtil 1975 egenligt var en Bibelskole eller hvad er årsagen til, at politikerne med åbne øjne nu ikke vil give den NØDVENDIGE mio. kr.