Læsetid: 3 min.

Stein goes to Hollywood

Cirkus Bagger kører, men filmen bør klart interessere sig for rockerhistoriens potentiale. B.S. Christiansen, Bubber og Eufemiano Fuentes bør også tildeles roller
Cirkus Bagger kører, men filmen bør klart interessere sig for rockerhistoriens potentiale. B.S. Christiansen, Bubber og Eufemiano Fuentes bør også tildeles roller
Kultur
10. december 2008

Selvfølgelig styrede Stein Bagger sin bil direkte mod Los Angeles under flugten til Amerika. Derved fik han sin enestående historie plantet lige midt i Hollywood Avis, og så står det enhver filmproducent frit for at kontakte ham med et favorabelt tilbud. Et tilbud, som nok kan slå benene væk under vore hjemlige producenter, som allerede sniffer penge.

Zentropas Peter Aalbæk ser Ulrich Thomsen for sig i rollen, mens tv-dramachef Ingolf Gabold vil foretrække Jacob Cedergren. Udmærkede bud, men ikke noget imod en Pierce Brosnan eller - dark horse - Kevin Costner. Ja, hvorfor ikke Costner? Alle bekendte omtaler Stein Bagger som en sød og rar person, uhyre venlig og hjælpsom - altså bortset fra de psykologer og psykiatere, som allerede har dømt ham bort som 'charmerende psykopat', en skrupelløs og uempatisk person. Det kan de selv være.

Champagnepropper

Uanset den tragedie, det er for Bagger-familien og andre ramte, må de finde sig i, at føljetonen følges som ren underholdning af resten af Danmark. Pressen lader sig ikke distrahere af, at dele af den engang kom til at dømme en uskyldig plejehjemsassistent som massemorder, ligesom Jan Bonde-Nielsen blev frikendt ved Københavns Byret.

Ole Rasmussen tog forskud på løjerne. Politikens morsomste skribent havde udfærdiget en drejebog til en film i sin søndagsklumme, Sket i ugen. Han forestiller sig "en flot åbningsscene med hundreder af festklædte erhvervsfolk midt i et festfyrværkeri af champagnepropper, da IT Factory ved en storslået ceremoni i Bella Center bliver kåret til 'Danmarks bedste virksomhed'."

Derfra klippes til Stein Bagger, som sniger sig ud af Dubai i nattens mulm og mørke. Ole Rasmussens pointe er, at man slet ikke behøver fravige den virkelige historie. Det skulle da være, hvis det producerende filmselskab fandt manuskriptet for fantastisk, og derfor vil forlange plottet gjort lidt mindre usandsynligt.

Overfrakke

Men det ville være synd, for der er lagt nogle ret potente depoter ud, som med fordel kunne dyrkes. Især historien om rockeren, som var sikkerhedskonsulent for Stein Bagger. De to traf hinanden i vip-logen i et fitnesscenter for mange år siden. I filmen kan de så handle med ulovlige, anabolske steroider. Derved får rockeren en klemme på ham. Mange år senere pålægges rockeren af sin organisation at lægge pres på den velbegavede Stein Bagger, således at han kan finansiere rockernes aktiviteter. Pengeafpresningen begynder i det små, men guldkalven skal malkes.

For at forhindre hovedpersonen i at gå til politiet sætter organisationen rockeren til at være overfrakke på ham dag og nat under foregivelse af at være sikkerhedskonsulent. Ligetil og snedigt, ikke? Stein Bagger kan ikke gå til politiet, eftersom der ingen dokumenter er i sagen. Rockerne har kun presset ham verbalt. Han vil ikke kunne bevise noget som helst.

Hjem til jul

Kongehuset bør klart inddrages. Men hvordan? Heller ikke cykelsporet bør man lade ligge. Kan der være tråde til dopinglægen Fuentes? Under alle omstændigheder vil det være fint med nogle scener, som foregår under Tour de France. B.S. kan passende spille rockeren Brian Sandberg, som jo har firmaet B.S. Consult, der så kan være en prisbillig location, da forbogstaverne allerede står der, og til sidst vil det - surprise - vise sig, at Bubber er bagmand for det hele.

I virkelighedens verden vil Stein Bagger kunne få megen sympati, hvis det viser sig, at han og familien faktisk har været truet på livet, hvorfor han har været under et umenneskeligt pres. En stærkt formildende omstændighed. Helt fri for straf slipper han næppe, men efter at have udsonet en formentlig mildere straf, venter der ham diverse tilbud fra tv (studievært), bogforlag og altså film, så indad kan vindes, hvad udad tabtes. Stein goes to Hollywood. Skulle man overveje at lade dronning Margrethe modtage ham i lufthavnen? Ja, og han skal komme hjem til selve juleaften.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her