Læsetid: 8 min.

Danske digtere sprænger lydmuren

Lydpoeter. En underskov af eksperimenterende kunstprojekter fra grænselandet mellem musik og lyrik myldrer i disse år frem på den danske kunstscene. Den nye generation af lydpoeter tager eksperimenterne dybt alvorligt. Men litteraturkritikken mangler stadig at få greb om den nye hybrid
Nyskabende. Digteren Morten Søndergaard og lydartisterne Schweppenhäuser/ Thomsen modtog sidste år P2's Lyt til nyt-pris for albummet 'Hjertets abe sparker sig fri', der ifølge juryen 'på en nyskabende og fascinerende måde ophæver de traditionelle grænser mellem ord og musik'.

Nyskabende. Digteren Morten Søndergaard og lydartisterne Schweppenhäuser/ Thomsen modtog sidste år P2's Lyt til nyt-pris for albummet 'Hjertets abe sparker sig fri', der ifølge juryen 'på en nyskabende og fascinerende måde ophæver de traditionelle grænser mellem ord og musik'.

Det Kongelige Danske Kunstakademi

29. januar 2009

Danske digtere skifter i stigende grad det ensomme arbejde bag skrivebordet ud med musikalske samarbejder i øvelokalet. På bare få år er antallet af såkaldte audiopoetiske udgivelser nærmest eksploderet.

"Det er virkelig en massiv bølge, der slår ind over kunstscenen i øjeblikket," siger Robert Christensen fra det lille Århus-baserede pladeselskab Geiger Records, der står bag en lang række af de senere års audiopoetiske udgivelser. Selskabet har blandt andet lanceret pladeserien Lyd+Litteratur og er medarrangør af den årlige poesifestival af samme navn.

"Det nye er ikke, at forfattere orienterer sig i forhold til musik og lydkunst, for det har de for så vidt altid gjort. Det nye er, at det sker så massivt, ambitiøst og med så høj kvalitet, som det er tilfældet for tiden," siger Robert Christensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu