Note
Læsetid: 1 min.

Loven om synlig fugt

I anden sæson af den kritikerroste advokatserie Damages kan man opleve William Hurt spille over for Glenn Close
Kultur
9. januar 2009

I anden sæson af den kritikerroste advokatserie Damages kan man opleve William Hurt spille over for Glenn Close. Det var en oplevelse, som Hurt satte stor pris på, selvom han stadig ikke er videre begejstret for tv-mediet.

"Mine reservationer over for tv som skuespiller og kunstner er kun blevet bekræftet," siger han til New York Times. "Fordi det skulle gå så stærkt med at komme i gang med anden sæson, mener jeg ikke, at jeg fik samme tid til at reflektere og få en idé til min karakter, som jeg kunne forlade mig på. Jeg synes, at skuespil er lidt som loven om synlig fugt."

"Nogle gange bliver latent fugtighed ikke til synlig fugt, før der er en partikel i luften, som den kan knytte sig til. Hvis der f.eks. er fint støv i luften, vil der komme et tidspunkt, hvor fugtigheden i luften forvandler sig til synlig fugt. H2O molekylerne griber fat i støvpartiklerne, og det starter en kædereaktion, hvorved klar luft bliver til tåget luft. Eller skyet. Eller vand, som falder ned fra himlen. Og jeg føler mig virkelig ikke som en kunstner, før jeg har noget at gribe fat i. En idé eller et koncept."

"Jeg ved, at det lyder som snylteri, men det er det ikke. Det handler blot om, at jeg ikke rigtig eksisterer som en kunstner, før jeg foretager mig et eller andet."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her