Læsetid: 2 min.

Obama er en tegneseriefigur

Spider-Mans motto er, at med store evner følger et stort ansvar. Det må han leve op til, når Barack Obama i morgen kommer på besøg i tegneserien og får brug for superheltens hjælp
Kultur
13. januar 2009
Spider-Mans motto er, at med store evner følger et stort ansvar. Det må han leve op til, når Barack Obama i morgen kommer på besøg i tegneserien og får brug for superheltens hjælp

Han er blevet modtaget som en politisk Superman, og nu kommer han også på gæstebesøg hos den konkurrerende superhelt Spider-Man. Den næste udgave af det amerikanske Spider-Man-blad, der udkommer i morgen, vil indeholde en særlig historie, hvor superhelten deltager ved indsættelsen af Barack Obama som USA's 44. præsident.

Når Spider-Man ikke svinger sig rundt i sin stramme superheltedragt og kæmper mod forbrydere, optræder han i skikkelse af pressefotografen Peter Parker. Det er netop som fotograf, at Peter dækker indsættelsen af Obama. Men da han pludselig får øje på to Obama'er, kan han godt regne ud, at der er noget helt galt.

Det viser sig at være Spider-Mans ærkefjende, Kamæleonen, der har klædt sig ud og vil ødelægge det historiske øjeblik. Peter forvandler sig hurtigt til Spider-Man, men bliver først afvist af Obama.

"Det her er en officiel regeringssag. Få væg-kravleren ud herfra," siger den kommende præsident til sine sikkerhedsfolk.

Men snart indser de, at de alligevel må bede Spider-Man om hjælp. Spider-Man råber triumferende til sin modstander:

"Hørte du det, Kamæleon? Præsidenten her har lige udpeget mig til Minister-for-at-lukke-kæften-på-dig".

Samtidig afleverer han et afgørende knytnæveslag mod Kamæleonen og kan derefter lade sikkerhedsfolkene føre forbryderen væk. Spiderman har reddet situationen, og han fortæller Obama, at han håber, det ikke ødelægger hans indsættelse. Obama tager dog det hele som en rigtig politiker:

"Ærlig talt, jeg er mere oprørt over Kamæleonens chokerende mangelfulde forståelse af valgprocessen," siger han fornuftigt.

Flere præsidentbesøg

Det er ikke første gang, at der er præsidentielt besøg i den amerikanske tegneserieverden. Kennedy optrådte adskillige gange sammen med Superman og kender som en af de få Supermans sande identitet. For som Superman siger under et besøg i Det Hvide Hus:

"Når alt kommer til alt, hvis jeg ikke kan stole på USA's præsident, hvem kan jeg så stole på?"

Det amerikanske forlag Marvels redaktør, Joe Quesada, har fortalt, at Obamas optræden i Spider-Man ikke skal ses som en særlig støtte til ham frem for andre politikere. Forlaget besluttede sig for at lade Obama optræde i tegneserien, efter at Obama i et interview havde fortalt, at han som barn ivrigt samlede på Spider-man-hæfter.

"Vi gør, hvad vi kan, for at være fuldstændig upartiske," har Quesada sagt til den amerikanske avis USA Today.

Til spørgsmålet om, hvorvidt man også ville have lavet en tilsvarende særudgave af 'Spider-Man' med McCain, hvis han havde vundet valget, svarede Joe Quesada:

"Ja, det er jeg sikker på. Hvis McCain også havde været fan Spider-Man."

John McCains yndlingshelt er den sortklædte hævner, Batman.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her