Læsetid: 3 min.

Det sidste host

Hvorfor ikke fejre det nye år med alle de sidste mange måneders positive nyheder
Hvorfor ikke fejre det nye år med alle de sidste mange måneders positive nyheder
Kultur
9. januar 2009

66 lande i FN protesterer mod at homoseksualitet i mange lande fortsat kriminaliseres, forfølges og som bekendt straffes med døden. Rettigheder for homo/bi/transer kræves respekteret i henhold til menneskerettighederne. At USA, Rusland, Kina, arabiske stater og Vatikanet ikke underskrev dokumentet kaldet 'Erklæring om menneskerettigheder, seksuel orientering og kønsidentitet', kan ikke komme som den store overraskelse for nogen, men jeg er bare glad for at kunne se fronterne i øjnene, da det således er lettere at fremflirte en manipulation hen imod fuldstændig overgivelse - fra deres side selvfølgelig.

Hr. Bjørn

Ahmet Yildiz vandt sidste år titlen som Tyrkiets første Mr. Bear, hvorfor han repræsenterede landet ved den internationale bjørnekonkurrence i San Francisco. At den i år 26-årige Ahmet levede som åben bøsse i Istanbul blev åbenbart hans familie for meget. Faderen, moderen, onkler og andre familiemedlemmer ringede og opsøgte ham mere og mere intenst for at redde familiens ære og ham selv fra hans homoseksualitet, hvilket han gentagne gange afslog som mulighed. Han begyndte at frygte for sit liv og da han bad om hjælp hos de lokale myndigheder, syntes de ikke, at der var nogen risiko. Senere på året blev han dræbt på åben gade i Istanbul. Hans kæreste anklager nu familien for mordet og vil trække dem i retten, hvilket er første gang noget sådant sker i Tyrkiet. Og som en tyrkisk ven siger:

"Endelig sidestilles bøssen med pigen/kvinden, imod hvilken samme idioti sker."

Sverige

Transseksualitet er fjernet fra listen over sygdomme i Sverige. Sverige vil foreslå, at det samme skal ske i WHO, hvilket så kan få betydning på en større skala. Så mangler det samme bare at ske for blandt andet ekshibitionisme og pædofili.

Jeg blev interviewet til det svenske queerfeministiske magasin FUL, hvor vi talte om forskellige ting, men jeg spurgte hende, hvordan det er muligt for queer og feminisme at være identiske størrelser, hvortil hun svarede, at hun selv havde været radikal feminist med en konstant fordømmelse af kvinder, der havde sex med mænd (den der med, at hver gang du boller en mand, voldtages du), hvorfor hun mente, at queerfeminisme for denne fraktion er en kærkommen bevægelse hen imod en større udflydenhed. Så tak for det. Og også tak for FUL's forsøg på inden for det svenske sprog at skabe og indoperere et ikke kønsbestemt personligt pronomen, hen, i stedet for at bruge de gængse hun eller han.

Homokommunistnazi

I München er der flyttet nynazister ind i en lejlighed i hvad der svarer til Pisserenden i København. Fordi lejligheden ligger centralt, kommer mange af vennerne på besøg, hænger ud på gaden og holder fester. De har også været henne i hvad der svarer til LBL og spørge om det så er det homoseksuelle kommunistcentrum og sådanne ting. Hvad der kommer til at ske er jo ikke til at vide, en ting, der dog er sikker, er, at nynazisterne er imod homoseksualitet og at mange bøsser til forveksling ligner nynazister, så der skal nok ske nogle misforståelser. Som så fører til dialog, kamp, demonstrationer eller hvad ved jeg. Fronten er i hvert fald tydelig og lige rundt om hjørnet i naboskabet.

At paven udtaler sig om homoseksualitets store trussel mod menneskeheden, kan ikke andet end at gøre mig stolt, hvis et ord som dette skal bruges, for det betyder vel, at vi vil blive helliget lige så meget opmærksomhed som global opvarmning har opnået det sidste stykke tid i alles ellers ikke bevidste bevidstheder. Så tak for det. Og tak for absurditeten i en kristen instans, for egentlig er en sådan udtalelse vel også en udtalelse imod menneskeheden, og en overtrædelse mod min ikke humoristiske sans. Ligesom når der i offentlige fjernsynskanaler i Tyskland kan tales om helbredelse af homoseksualitet (Gloria von Thun und Taxis), hvilket fører til en spørgsmålstagen i Süddeutsche Zeitung, efter en artikel om Von TuT, om religion nu også skal berettiges immunitet i kraft af privatsfærens hellighed, nu hvor vi alle ved, at religion er med til at præge mennesker og samfunds holdning til seksualitet. Hark.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her