Læsetid: 1 min.

Tampen brænder

Kultur
23. januar 2009

**

Vi så det med familien Fredie-Pedersen, der kæmpede for underholdningshæder, og med filmen Rich Kids, hvor instruktøren aldrig forstod, hvorfor han ikke fik elitens blå skulderklap. Med Frederiksberg-galleriet Rumkammerat er det endnu mere pinligt, fordi de er så tæt på at knække koden, men efter tre år stadig balancerer mellem den skrigende amatørisme og taktiske gallerisme.

Det første, den årligt tilbagevendende Play Along udstilling byder på, er en efterlysning af 'Den gode samvittighed' sammen med en opfordring til at lave sin egen lyserøde krigszone med billigt plastiklegetøj. Det HAR dog trods alt et charmerede og barnligt moralsk imperativ, som så meget andet kunst savner, men det er også så dilettantisk og gumpetungt, at man vender sig bort. Her bliver det dog ikke bedre. En Signe Marie Schmidt-Jakobsen har med et par trækasser og en kjole stablet en kvinde på benene. Hvis man hiver i de små hår i hendes hoved, flyder en stønnelyd ud gennem hendes højttalerører. Og i sokkeværket på væggen kan man skifte sine sure sokker ud med et par rene, hvis man blot gider gøre sig den ulejlighed at hænge dem op. Det er der flere, der har gjort. Og nu går de så rundt med en del af værket på fusserne, de er gået i dialog med værket, de har 'spillet med', men ... kunsthistoriens mytiske sandheder får de næppe afdækket.

Kan vi ikke være ligeglade? Nej, for Rumkammerat bejler til forfremmelse. Men selv om de kan se os, er der en afgrund der skal forceres. I tanken er de måske avantgarde, det er ganske fint, at alle kan lege med på stedet, men værkerne er simpelthen for svage.

Play Along, Rumkammerat, Julius Thomsens Gade 14, København V, til den 7. februar.

Serie

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her