Nyhed
Læsetid: 1 min.

Anders Fogh med i ny Guldbrandsen-film

Christoffer Guldbrandsens næste offer bliver EU. Instruktøren bag den omdiskuterede 'Dagbog fra midten' satser stort med film om magtkampene i Bruxelles. Anders Fogh Rasmussen medvirker
Christoffer Guldbrandsens næste offer bliver EU. Instruktøren bag den omdiskuterede 'Dagbog fra midten' satser stort med film om magtkampene i Bruxelles. Anders Fogh Rasmussen medvirker
Kultur
18. februar 2009

'Præsidenten' bliver titlen på Christoffer Guldbransens næste film. Efter at have dissekeret dansk politik med dokumentarfilm som 'Fogh bag facaden', 'Den hemmelige krig' og seneste 'Dagbog fra midten', vender dansk journalistisk dokumentars gulddreng blikket mod Bruxelles.

Igen er det kampen om magten, der er Guldbrandsens interesse:

'Der er tale om et spil, hvor kynisme og idealisme skal forenes. Det er dette magtspil, som er filmens omdrejningspunkt. Indblikket og forståelsen af den fælles europæiske magts væsen og en politisk kultur, der har rødder hundreder af år tilbage, og som både rummer dramatik, intriger, forfængelighed og grådighed', siger Christoffer Guldbrandsen til Ritzau.

Anders Fogh på rollelisten

Det Danske Filminstitut meddelte i dag, at det støtter 'Præsidenten' med 950.000 kr. Filmen bliver et internationalt samarbejde og er allerede solgt til distributionsselskaber i Holland, Irland, Tjekkiet, Finland, Sverige, Norge og Estland.

Ifølge filminstituttet vil både statsminister Anders Fogh Rasmussen medvirke i filmen. Han har åbenbart ikke fået nok af Guldbrandsen efter filmene 'Fogh bag facaden' og 'Den hemmelige krig', der ligefrem gjorde noget godt for statsministerens image.

Fokus for 'Præsidenten' er ifølge filminstituttet 'kampen for og imod et politisk integreret Europa. Filmens medvirkende er alle tidligere eller nuværende regeringschefer, som personligt har deltaget i processen'.

'Præsidenten' vil historisk spænde over hele EU's udvikling fra idé til den aktuelle kamp for at få Lissabon-traktaten godkendt i medlemslandene.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her