Note
Læsetid: 1 min.

Ekko om biografhjerner

Kultur
3. februar 2009

Filmmagasinet Ekko stiller i deres nyeste udgave spørgsmålet 'Hvorfor ser vi film?' - og bringer selv tre svar. Filmforskeren Torben Grodal har fundet svaret i den menneskelige hjerne. og tager udgangspunkt i urmenneskets udvikling, når han forklarer, hvorfor man går i biografen og ser genrefilm som komedier, melodramaer og actionfilm. Den slovenske filosof Slavoj Zizek mener derimod, at filmen viser vores dunkleste drifter.

"At sidde i biografmørket og vente på, at filmen skal begynde, er som at stirre ned i toiletkummen og vente på, at noget skal stige op," siger Zizek i filmen The pervert's Guide to Cinema. Den første del af denne film, der er en guidet tur gennem filmhistorien, er vedlagt som dvd i Ekko. Kritikeren Lars Movin skriver om avangarde-film og fortæller, hvordan der bl.a. er psykedeliske film, der forsøger at påvirke hjernefuntionerne hos publikum.

Ekko har desuden to længere interviews med instruktørerne Niels Arden Oplev og Nils Malmros i anledningen af premiererne på Oplevs 'Mænd der hader kvinder' og Malmros' 'Kærestesorger'.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her