Note
Læsetid: 1 min.

Modedesigners kæmpesamling på auktion

Kultur
3. februar 2009

Den afdøde franske designer Yves Saint Laurents ekstraordinære kunstsamling er kommet på auktion. Auktionshuset 'Christies' i London forventer, at samlingen vil indbringe omkring 300 millioner Euro, skriver The Guardian.

I samlingen findes blandt andet et værk af Pablo Picasso fra cirka 1915-16 til en værdi af 25-30 millioner Euro. I samlingen findes også et maleri fra 1911 af Henri Matisse til den beskedne sum af 12-18 millioner euro.

Yves Saint Laurent døde i sommeren 2008 efter længere tids brug af narkotika. Samlingen tilhørte også hans partner Pierre Bergé. Parret har besluttet, at samtlige indtægter skal gå til forskning i AIDS.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her