Nyhed
Læsetid: 1 min.

Roskilde Festival overrasker med overskud

Til trods for 7.000 usolgte billetter endte Roskilde Festival 2008 alligevel med overskud. Vejret var igen alfa og omega for tallene på bundlinjen, men også en fordelagtig aftale med de handlende var vigtig
Kultur
24. februar 2009

Den legendarisk regnfulde torsdag på Roskilde Festival 2007, hvor der flere steder var fare for drukning, og folk købte gummibåde for at komme rundt, betød, at langt færre gæster turde købe billet i 2008. Kun 68.000 af 75.000 billetter blev solgt, og festivalen frygtede et rekord-underskud.

Men med hjælp fra solens stråler endte festivalen alligevel med et overskud på en lille million kroner.

Det viser festivalens regnskab, som blev offentliggjort i går. "Det gode vejr har bidraget til en stigning i salg af mad og drikke i de mange boder, som primært drives af lokale foreninger og handlende," siger Roskilde Festivals administrerende direktør, Henrik Rasmussen.

Det positive resultat skyldes til dels også den kontrakt, som festivalledelsen har indgået med de handlende.

Sikkerhedsnet

Festivalens aftale med de mange indehavere af tøj- og madboder fungerer som en slags sikkerhedsnet for økonomien.

"Roskilde Festival har en fordelagtig aftale med de handlede, der betyder, at festivalen får en øget procentdel af de handlendes omsætning til dækning af et eventuelt underskud, når billetsalget ikke lever op til forventningerne," forklarer Henrik Rasmussen.

Overskuddet går hvert år til humanitære og kulturelle formål.

DMI har endnu ingen vejrprognose for dette års festival, der afholdes fra den 2. til 5. juli.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her