Note
Læsetid: 1 min.

Både trivielt og originalt

Kultur
12. marts 2009

En mand tager ud på en rejse, fordi han søger både dit og dat. Efterhånden som tiden går, og manden kommer dybere og dybere ind i en masse spektakulære hemmeligheder, må han indse, at hans liv for evigt vil være forandret. Lyder det som noget, vi kender? Ja! Det er opskriften på en bestseller, der kunne være skrevet af både Paul Auster, Pascal Mercier og en hel masse andre. Det er vanskeligt at gøre meget nyt ved den type fortællinger.

Alligevel lykkes det nu og da. Amerikaneren Patrick Somerville har ifølge New York Times skrevet en både fantastisk og magisk debutroman ved navn The Cradle, som netop handler om en mand, der drager på en lang og forandrende rejse gennem USA - for noget så bizart som at opspore en vugge.

Janet Maslin, som anmelder bogen, insisterer, trods det genkendelige plot, på, at Somerville formår at skabe noget både nyt og originalt. Rejsen gennem USA er en elegant moderne fabel, og med sådan en debut kan vi roligt vente os meget mere god litteratur fra hans side.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her