Læsetid: 17 min.

Balladen om den tynde mand

Modbilleder. Jens Jørgen Thorsen og Jørgen Nash laver happening ved Det Danske Akademis årsfest. Med butterfly ses Akademiets jurist, Allan Philip. Thorsen respræsenterer naturen, mens Philip må give rollen som konformistisk kerub ved civilisationens port. Men man skal være ualmindelig naiv for at overse, at juristens velklædthed mere end matches af kunstnernes udklædthed, og at provokatørerne for at få bekræftet deres egen identitet spejler den i en bestemt fantasi om borgeren, som Allan Philip her tages som gidsel for.

Modbilleder. Jens Jørgen Thorsen og Jørgen Nash laver happening ved Det Danske Akademis årsfest. Med butterfly ses Akademiets jurist, Allan Philip. Thorsen respræsenterer naturen, mens Philip må give rollen som konformistisk kerub ved civilisationens port. Men man skal være ualmindelig naiv for at overse, at juristens velklædthed mere end matches af kunstnernes udklædthed, og at provokatørerne for at få bekræftet deres egen identitet spejler den i en bestemt fantasi om borgeren, som Allan Philip her tages som gidsel for.

Lars Hansen

5. marts 2009

1.

I november 1974 blev Det Danske Akademis årsfest afbrudt midt under Villy Sørensens tale for Sven Holm, årets modtager af akademiets store pris. Ledsaget af aktører fra teatergruppen Solvognen slap duoen Thorsen & Nash en kasse hvide mus løs i en aktion, hvis populistiske pointe, som det fremgår af Ekstra Bladets begejstrede reportage, var helt på linie med, hvad man senere har skullet høre fra højrefløjen: Under en baldakin illuderede den nøgne Thorsen "Kejserens nye klæder", mens en dame fra Solvognen skreg, at "Det er altid de samme der får pengene!" og et banner forkyndte, at "Det går Klaus Rifbjerg rigtig dårligt, han tjener kun 400.000 kr. årligt".

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars Christiansen

SUT vil sør'me ikke kaldes "konservativ" - så kommer Fr. Stjernfeldt nemlig efter ham; man skal være hinsides polerne, og indtage det tredje, ophøjede standpunkt.

Eller har SUT jo ret: Hvis en københavnsk gennemsnitsboheme eller metervare-autonom mødte Franz Kafka på gaden, ville han/hun sandsynligvis med ringeagt forestille sig funktionæren Franz K.'s triste forstadsliv med x-factor i fjernsynet, x ved Dansk Folkeparti osv

Fan´me en relevant artikel.
" Kakkelbords-lemming-sofakartoffel-danskerne" er i dén grad foragtet af mange debatører her. En virkelig skræmmende tendens til umenneskeliggørelse af en befolkningsgruppe.
En trøst er det dog at den enkelte "progressive avantgardist" ikke nødvendigvis regner sin nærmeste familie til denne " dumme masse" . På samme måde som barstols-racisten ikke inkluderer sine personlige indvandrer-bekendte til "perkerne"....
Under alle omstændigheder : SUT rocks!

Fra artiklen:

"Mennesker, som i de fleste tilfælde bare var almindeligt begavede, men alligevel følte sig for fine til at tage imod de muligheder, der blev givet dem, og som nu i halvtredsårsalderen må tage til takke med, hvad de kan få."

----

Ja! SÅ ka' vi vel lære det ka' vi !

Og som om det ikke var trist nok i sig selv - antager den autonomes og bohemens misundelse, da HELT enorme højder - når de indser at småborgerdyrerne's bidrag til den almene nedbrydning af samfundet - så langt overstiger den autonomes og bohemens bidrag i den retning.

---

Måske illustrativt - et fortalt eksempel ( har ikke selv gennemregnet det ):

Privatbilismen påfører samfundet nogle økonomiske omkostninger ( de menneskelige her unævnt ): Udstødningassernes slid på bygningsværker og på befolkningens helbred, udgifter til traffikofre: revalidering, pensioner osv.
-
det fortalte eksempel hævdede så at i danmark var de
udgifter samfundet bliver påført at privatbillismen
omtrent dækket af vore høje afgifter, men at de italienske afgifter på privatbiler er så lave at privatbilismen påfører det italienske samfund et økonomisk nettotab.

Så alt hvad de røde brigader ( i kampen imod det italienske samfund ) egentlig behøver at gøre er at købe privatbiler og køre rundt i landet.

Torben Madsen

1) Når Bob Dylan synger sin sang om "the ballad of the thin man" så "snerrer" han når han synger "mr. Jones", men griner
også på tidspunkter i sangen.

2) CV Jørgensen har selv udtalt at sangen om computer Charlie tildels handler om ham selv.
Et ønske om at komme ud.

Derfor kan C.V. Jørgensen synge.:

"ikke til at se det hvis man ikke lige ved det
/ men nu ved jeg det tilfældigvis godt"

med sikker overbevisning.

Eller når han synger

"gemmer sit ansigt så godt han kan/
bag et slør fra dagens første Havanna/
han ligner til forveksling alle andre i kupéen/
der til gengæld ligner koksgrå lig"

Er dette ikke prototyppen på et såkaldt pot-hoved(Pot head)

Småborgerskabet må jo så til gengæld siges at ha' fortsat succes med sin måde at udleve sin pubertære oprørstrang: Aflivningen af Moder Jord og det dertil hørende økosystem fortsætter.

Til Tanduro

Tandlæge! Bliv ved din læst!

Forsøg dig ej udi skribentvirksomhed,
skriv ikke fortællinger med bid i,
gør ikke grin med brøderne Gebis;

Ellers går det sku' dig som det gik Freud:

Dit eneste bidrag til litteraturen blir' en:

Tandfixation.

Selv de mange der stemmer på VKO,
har jo hjemme i privaten: Et livligt sexliv.

Min gamle kollega fra Det Fri har ikke forstået sin Keith Richards og Mick Jagger og anbefales at læse førstnævntes fremragende selvbiografi Livet for nærmere at forstå, hvorfra det antiautoritære opgør og oprør havde sine rødder og sin udmøntning i ungdomskulturen. I dag er samfundet jo borgerligt. Alle og enhver er blevet “usynligheder med hjælp behov”.