Note
Læsetid: 1 min.

Fattigdomsromantik?

Kultur
12. marts 2009

Efter filmen Slumdog Millionaires enorme succes, er turisterne strømmet til Mumbai i Indien for at opleve sig selv i de sande slumomgivelser. Det var måske, hvad man kunne forvente, men at forfatteren Vikas Swarup, som skrev romanen bag filmen, aldrig har sat sine ben i et slumområde, finder nogle mere overraskende - og forkasteligt.

For er der nu endnu engang tale om en privilegeret middelklassefyr, som er blevet mangemillionær på at udstille og eventyrliggøre underklassen? Ja, mener nogle. Blandt andet har forfatteren Salman Rushdie langet kraftigt ud efter både filmen og romanen, hvilket Swarup tager med oprejst pande.

"Jeg har brugt de myter, som findes om området til at gøre fortællingen mere dramatisk," fortæller han til norske Aftenposten.

Om Rushdies kritik tilføjer han: "Jeg tager den som et kompliment. Tænk at en mand som Rushdie interesserer sig for mig!"

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her