Nyhed
Læsetid: 1 min.

Norge blåstempler seksuel åbenhed

Kultur
5. marts 2009

Midt i debatten om, hvorvidt politikvinder med anden etnisk baggrund skal have lov eller ikke lov at bære hijab i tjenesten, skal nordmændene nu også have deres sexliv diskuteret.

Åse Røthing, som er forsker i Kulturel Kompleksitet, har redigeret bogen Norske Seksualiteter, som måske stik imod hvad man skulle tro, også afslører visse politiske aspekter. Bogen belyser nemlig, hvordan konservative politikere fra f.eks. Frp gennem årene har skiftet standpunkt. Hvor de før udtrykte en ganske stram moralsk holdning med hensyn til seksuelle udskejelser, lovpriser de nu det nordiske frisind, som står i kontrast til mange etniske minoriteters mere strenge moral.

En mere løssluppen seksualitet er altså på sin plads, så længe den udleves inden for de nationale regler og normer.

Dog konkluderer bogen, at den norske åbenhed ikke er 100 procent helhjertet. F.eks. er det stadig ikke helt stuerent at være homoseksuel. De homoseksuelle er i konservative kredse mest populære, hvis de lever som ... heteroseksuelle. RDJ

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her