Læsetid: 9 min.

Drømmen om en sød kandiseret røv

Digter og krimiforfatter Christian Dorph gider ikke mere mandlig forstillelse og komediespil for at tækkes kvinderne. Mændene må ud af busken og yde kvinderne modstand. Følelser kommer ikke altid før sex, siger forfatteren der er aktuel med ny digtsamling om mandeliv
Mine digte er hårde og illusionsløse, men de er ikke nødvendigvis et udtryk for, hvordan jeg har det i mit liv. Det er jo en form for katharsis at skrive sig gennem disse følelser og bruge sproget som sparringspartner. Jeg køber ikke den med, at det hele er blevet mere privat, det ser bare sådan ud, siger Christian Dorph.

Mine digte er hårde og illusionsløse, men de er ikke nødvendigvis et udtryk for, hvordan jeg har det i mit liv. Det er jo en form for katharsis at skrive sig gennem disse følelser og bruge sproget som sparringspartner. Jeg køber ikke den med, at det hele er blevet mere privat, det ser bare sådan ud, siger Christian Dorph.

Kristine Kiilerich

3. april 2009

Det var altså ikke meningen. At han skulle afsløre, hvad vi mænd tænker om kærlighed og begær. Hvad vi tænder på. Det er forretningshemmeligheder, som kvinderne ikke nødvendigvis skal delagtiggøres i. Men det har han gjort, forfatteren Christian Dorph i sin nye bog, skrevet om, hvordan der ser ud inden i mandens hoved, når han keder sig midt i hverdagen, er rastløs, tænker på død, på sex eller er langt ude i en fantasi om callgirls mv.

"Det er rigtigt, at jeg er en slags voyeur, som går uforskammet tæt på mænds lønligste tanker. Jeg gennemlyser den mandlige tankegang og er næsten hæmningsløs ærlig. Det, som den her bog gør op med, er mandens komediespil over for deres kvinder."

Næppe siden Kristen Bjørnkjærs digtsamling Kærestesorger fra 1976 er man i et stykke litteratur blevet inviteret indenfor i en mands tankegang, men hvor Bjørnkjær trådte i karakter som blød mand midt i kønskampen, gider Dorph ikke mere mandlig forstillelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu