Læsetid: 9 min.

Med forkærlighed for mord

Pia Juul er en af vores bedste digtere og novelleforfattere. Nu har hun med romanen 'Mordet på Halland' skrevet en krimi. Eller er det nu virkelig en krimi?
Inspiration. -Jeg har lånt meget af dem begge. Nogle af mine personer er deres personer. Nogle vil kunne se det, men jeg har alligevel lavet det hele om. Jeg kunne ikke undlade at skrive det, så andre ikke bagefter ville komme efter mig,- siger Pia Juul om den tak, hun bagest i bogen dedikerer til forfatterne Herman Bang og Gustav Wied.

Inspiration. -Jeg har lånt meget af dem begge. Nogle af mine personer er deres personer. Nogle vil kunne se det, men jeg har alligevel lavet det hele om. Jeg kunne ikke undlade at skrive det, så andre ikke bagefter ville komme efter mig,- siger Pia Juul om den tak, hun bagest i bogen dedikerer til forfatterne Herman Bang og Gustav Wied.

Miriam Dalsgaard

16. april 2009

Man har godt vidst det fra hendes tidligere bøger, at forfatteren Pia Juul har en forkærlighed for mord. Og nogle vil vide, at hun også er en passioneret krimilæser. Men at hun ligefrem skulle skrive en roman, der til forveksling ligner en krimi, er alligevel en overraskelse.

Hendes nye bog bærer ikke betegnelsen 'krimi', men har klare krimitræk. Bogen indledes med et mord. Manden Halland bliver skudt på torvet i en mindre dansk provinsby. Derefter følger noget, der ligner opklaringsarbejde, selv om kriminalassistenten forbliver en højst sekundær person.

Vi får derfor præsenteret mysteriet om Halland, for hvem var han ud over at være gift med Bess, romanens hovedperson og jegfortæller? Levede han et dobbeltliv eller sågar tredobbeltliv? I stedet for at få svar på den egentlige kriminalgåde om, hvem der dræbte Halland, får man i stedet flere nye spørgsmål. Driver forfatteren gæk med læseren, eller er kriminalplottet blot et påskud for at fortælle noget andet? Og det andet er det psykologiske drama, der udspiller sig i forhold til Bess og de livsvalg, hun har foretaget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu