Læsetid: 3 min.

Lars Kepler er Sveriges nye krimihåb

'Hypnotisøren' spås til at blive den næste store svenske krimisucces. Ved bogmessen i London var romanen talk of the town, og allerede inden den er udkommet, har salget af rettighederne gjort forfatteren til mangemillionær. Herhjemme har Gyldendal erhvervet sig det eftertragtede manuskript
25. april 2009

Så er der godt nyt til alle læseheste med en forkærlighed for svenske krimiforfattere. Lars Keplers Hypnotisøren har været det helt store samtaleemne ved den netop overståede bogmesse i London, hvor rettighederne til det endnu uudgivne manuskript er gået for skyhøje beløb til blandt andre lande som England, Tyskland - og Danmark.

Lars Kepler spås af mange til at blive den næste store stjerne på den internationale krimiscene. Navnet er imidlertid et pseudonym og i den forgangne uge har rygtebørsen været fuld af vilde gæt på, hvem der i virkeligheden er ophavsmand til det eftertragtede manuskript. Vedholdende rygter, kolporteret videre af blandt andre den britiske hjemmeside bookbrunch.co.uk, har peget på den svenske succesforfatter Henning Mankell, men det kan Mankells litterære agent, Anneli Høier fra agenturet Leonhardt & Høier nu pure afkræfte.

"Nej, det er absolut ikke ham. Han har haft rigeligt at gøre med at skrive på sin nye Kurt Wallander-roman, som snart udkommer i Sverige," siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Jensen

Hmm...er opklaringsarbejdet ikke netop det der kendetegner en kriminalroman? Hvis det er nedprioriteret eller ligefrem uvæsentligt, er det så ikke en anden genre?

Kunne man forestille sig den samme forlagsmand reklamere for en ny biografi med ordene:"... til forskel fra andre biografier, vil det personlige i Hypnotisøren være placeret i periferien af fortællingen."

Eller hvad med: "...til forskel fra andre kogebøger, vil opskrifterne i denne nye kogebog være placeret bagerst i bogen, efter biltipsene."

Tja, jeg synes bare det er lidt sært.

http://tinyurl.com/cwxu8p