Klumme
Læsetid: 3 min.

Gid folk ville rette deres tvivl til min indbakke

Per Scheel-Krüger har instrueret 'Evil Living'- en tragikomisk ordløs kærlighedshistorie - på Kaleidoskop
Per Scheel-Krüger har instrueret 'Evil Living'- en tragikomisk ordløs kærlighedshistorie - på Kaleidoskop
Kultur
22. maj 2009

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

"Jeg er rummelig, åben, imødekommende og lyttende. Og altid nysgerrig. Så det er altid en udfordring at udvælge og komme med hurtige beslutninger, men det er prisen."

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

"Min hobby er mit arbejde - at lave teater fra bunden, fortælle genkendelige og medrivende historier, at more, underholde og gribe publikum."

- Hvad er din seneste anskaffelse?

"Det er en mikrofon til human beatboks. Jeg lavede, nogle sjove rytmelyde til min seneste forestilling Evil Living. Jeg fandt dog ud af, hvor ubarmhjertig og nøgen en lyd kan være i et stort sort rum."

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

"To store svenskere, Lars Norén og Ingmar Bergmann. De piller facaden af menneskene, viser os, hvem vi er og holder det store ubarmhjertige spejl op. Og så mestrer de det nordiske 'stille vand og dybe hav', der ligger noget og ulmer stort under overfladen. De er begge ekstremt nysgerrige, undersøgende. Hmm måske det kunne være Jørgen Leth-"

"Og så to store kvinder. Det må være Vibeke Wrede, der er gudbenådet klog underviser og iscenesætter. Jeg nyder hendes gode kurser på Odsherred Teatercenter. Og Maja Ries min kollega fra Teater GROB, fordi hun har mod, vilje og evnen til at slå et stort nyt teater op og samtidig bevare smil og overblik."

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

"Farvel til et økonomisk sikkert it-job og goddag til en fattig teaterbranche."

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

"Når rygter og bagtalelser når frem til mit bord. Og jeg ikke kan handle på det. Gid folk ville rette deres tvivl til min indbakke."

- Hvad er din største bedrift?

"Det må være at gå op på scenen og prøve at være sjov. Første gang jeg optrådte i en alder af 24 år. Det mod jeg fik den dag, glemmer jeg aldrig. Og så første dag som konferencier på Roskilde festival."

- Dine største fejl?

"Glemsomhed og uopmærksomhed. Jeg er ikke god til huske datoer, og mærkedage, eller hvem vi skal til middag hos lørdag- Men min kæreste er fortrinsvis overbærende, og jeg har købt en kalender, der kan synkronisere med min arbejdscomputer. Det redder mine aftaler og mit forhold."

- Din drøm om lykken?

"Jeg har opnået min lykke arbejdsmæssigt, så nu er det bare at holde den gående og udvikle mig! Privat vil jeg have nogle børn med min søde kæreste. Og måske om 12 år være dykkerinstruktør på Maldiverne om dagen og stå i baren om aftenen."

- Din sindsstemning netop nu?

"Jeg er forhåbningsfuld, glad og på vej ned i tempo efter premieren i forrige weekend, med Evil Living. Og særligt fordi vi overtager scenen på Nørrebrogade til sommer, det tidligere Kaleidoskop/K1.-

- Hvilken dyd er den vigtigste?

"Accept. Accept af hinandens forskelligheder og meninger. Oprigtigt at kunne anerkende andre menneskers holdninger."

- Hvilket kunstværk (bog, film, teater, maleri, etc.) har haft størst betydning for dig?

"Teateropsætningen Woyzeck, af Katrine Wiedemann, med Jens Jørn Spottag i hovedrollen, til Tom Waits musik. Jeg græd hele forestillingen igennem. Musik, lyd, lys, skuespil, iscenesættelse gik op på alle parametre. Jeg blev næsten deprimeret i flere dage, men det rykkede i mig og bevidstheden om min eget smertes punkt, og jeg ved derfor, hvorfor jeg laver det, jeg gør i dag."

- Hvad betragter du som din største ulykke?

"Den dag jeg glemte at møde ind på teatret, vi skulle spille kl. 20, og jeg sad hos min søster og nød en middag. Jeg troede ikke, at vi spillede om mandagen. Det kostede en aflysning - heldigvis var der kun 12 mennesker. Men det gør stadig ondt, når jeg tænker på det. Undskyld."

- Dit motto?

"Vær også glad til hverdag. Lyt, lær og vær åben."

Poesibogen stiller hver uge en ny person en række faste spørgsmål

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her