Læsetid: 3 min.

Kongen af Cannes fortæller

Cannes Festivalen ses indefra i den 78-årige Gilles Jacobs åbenhjertige erindring om sine små 30 år som leder af verdens største og mest kendte filmfestival, der åbner i morgen
Gilles Jacob (tv.), formanden for Cannes Filmfestivalen, der løber af stablen for 62. gang i år, ses ved pressekonferencen i april, hvor listen over film i hoved-konkurrencen blev afsløret. Til højre ses festivalens kunstneriske leder, Thierry Fremaux, foran dette års officielle Cannes-plakat

Gilles Jacob (tv.), formanden for Cannes Filmfestivalen, der løber af stablen for 62. gang i år, ses ved pressekonferencen i april, hvor listen over film i hoved-konkurrencen blev afsløret. Til højre ses festivalens kunstneriske leder, Thierry Fremaux, foran dette års officielle Cannes-plakat

Gonzalo Fuentes

12. maj 2009

Høj, slank og elegant ligner Gilles Jacob den fuldendte diplomat og forhandler, han ofte blev rost for at være, mens han bestred det krævende job som hovedansvarlig for udvalget af film til Cannes festivalen.

Indtil han i det nye årtusind steg i graderne og siden 'kun' har været president. - direktør/formand for festivalen.

Men den tilknappede gentleman forvandler sig i sine erindringer til en forbløffende udiplomatisk fortæller. På vej væk fra sin elskede festival giver han et højst indiskret indblik i Cannes bag kulisserne. Den (over) korrekte herre er ikke bleg for at fortælle om alle intrigerne, rævestregerne, krukkerierne og de mange absurditeter, der fremelskes på dette forfængelighedens marked, hvor sol- og hjerneskoldede filmfolk samles hvert år for at fremvise deres produkter, komme i medierne og sælge, hvad sælges kan.

En ægte cinéphile

Det er dog slet ikke Cannes som handelsplads, der optager Jacobs stofrige erindringsmosaik, hvor personlige tilbageblik på jødisk-borgerlig barndom og en karriere som filmkritiker veksler med de mere spektakulære Cannes-erindringer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu