Læsetid: 1 min.

Mandtal over modstandsbevægelsen

5. maj 2009

Frihedsmuseet i København åbnede i går aftes, 64 år efter de tyske styrkers kapitulation, en digital base med navne og oplysninger om de titusinder, der ydede en indsats for at befri Danmark. Ifølge Kristeligt Dagblad bliver det den kendte modstandsmand Jørgen Barfoed, der trykker på en startknap og sender veteranernes navne og oplysninger ud i cyberspace. De tidligere modstandsfolk, som fortsat indleverer oplysninger, er blevet bedt om at lade deres navne være offentligt tilgængelige.

Barfoed var Frihedsmuseets direktør 1971-87. Kulturministeriet har bevilget en million kroner til oprettelsen af databasen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu