Læsetid: 7 min.

Pavekritisk bestseller forsøgt tiet ihjel

'Imprimatur' er en af de største romansucceser fra Italien siden Umberto Ecos 'Rosens navn'. Kun ikke i Italien selv, hvor dens udbredelse søges undertrykt af den etablerede forlagsverden - efter tilskyndelse fra Vatikanet
Tabu. Da Rita Monaldi og Francesco Sortis bog -Imprimatur- udkom, strøg den ind på bestsellerlisten - og blev omgående mødt med indædt kritik fra katolske kredse i Italien. Førsteoplaget solgte 15.000. Derefter forsvandt bogen totalt. Fra boghandlerne såvel som fra forlagets katalog. Det var, som havde den aldrig eksisteret. Siden har et hollandsk forlag udgivet bogen - også i dens italienske originalversion, men ingen italienske boghandlere ønsker at hjemtage den.

Tabu. Da Rita Monaldi og Francesco Sortis bog -Imprimatur- udkom, strøg den ind på bestsellerlisten - og blev omgående mødt med indædt kritik fra katolske kredse i Italien. Førsteoplaget solgte 15.000. Derefter forsvandt bogen totalt. Fra boghandlerne såvel som fra forlagets katalog. Det var, som havde den aldrig eksisteret. Siden har et hollandsk forlag udgivet bogen - også i dens italienske originalversion, men ingen italienske boghandlere ønsker at hjemtage den.

Sigrid Nygaard

28. maj 2009

Det er den 11. september 1683. I Rom er pesten brudt ud. Ved Wiens porte står Osmannerrigets islamiske tropper klar til at rende Europa over ende. På en kro midt i Rom dør en af gæsterne, en ældre fransk adelsmand. Sundhedsmyndighederne frygter, at det kan være pest, og spærrer gæsterne inde i kroen for at inddæmme smittefaren.

Blandt gæsterne befinder Atto Melani, abbed, kastratsanger og hemmelig agent for Frankrigs solkonge, Ludvig XIV, sig. Han påtager sig rollen som detektiven, der løser kriminalgåden. Men med i plottet er ikke blot kroens farverige gæster, men også samtidens konger, dronninger og fremtrædende personligheder fra flere europæiske lande. Efterhånden som abbed Melani udreder trådene som en anden Sherlock Holmes, godt bistået af krodrengen, historiens jegfortæller, som en diminutiv Dr. Watson, blottes der en gruopvækkende sammenhæng mellem begivenhederne på kroen og kampen om Europas fremtid. Melani demaskerer tidens gustne magtspil og de korrupte interesser, som trækker i trådene og bestemmer kontinentets skæbne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu