Læsetid: 5 min.

Den singulære tanke

I en monumental dokumentarfilm går den canadiske instruktør Richard Brouillette i kødet på neo-liberalismen. Den set i lyset af finanskrisen meget aktuelle film vandt for nylig hovedprisen på dokumentarfilmfestivalen Visions du Réel i Nyon
Ingen sætter længere spørgsmålstegn ved de store pengespilleres ret til at styre verden, siger Richard Brouillette. Her er der møde i IMF.

Ingen sætter længere spørgsmålstegn ved de store pengespilleres ret til at styre verden, siger Richard Brouillette. Her er der møde i IMF.

Fra filmen

7. maj 2009

NYON - Tanken har nok strejfet de fleste: I kølvandet på kommunismens sammenbrud har den liberalistiske ideologi, og herunder dens mere radikale variant, neo-liberalismen, tilsyneladende gået sin sejrsgang verden over. Og dét i en grad, så selv partier til venstre for midten nu synes at være gennemsyrede af liberale idéer og principper.

Men hvor kommer den såkaldte neo-liberalisme fra? Og hvordan er det gået til, at storkapitalen har fået lov til at sætte sig på magten, således at de internationale korporationers topfolk som stort set de eneste ikke regnes for at være en særlig interessegruppe - fordi det er dem, der 'naturligt' styrer verden?

Blåstemplet kapitalisme

Det var spørgsmål som disse, den canadiske dokumentarist og producer Richard Brouillette gik og tumlede med, da han for 12 år siden kastede sig ud i det mægtige arbejde med at optrevle neo-liberalismens historie og konsekvenser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu