Læsetid: 9 min.

En smag af klimaforandringer

12 af verdens dygtigste kokke og et lignende antal af de mest indflydelsesrige madskribenter var i sidste weekend samlet til deres eget bæredygtige topmøde i København. Målet var 11 retter kogt råt på nordens gastronomiske totempæl restaurant Noma, en ny madetik i klimakrisens kølvand og måske et internationalt gennembrud for dansk madkunst. Information var inviteret med til to dages dybt alvorlig kulinarisk legestue
Madmøde. Den danske kok Rene Redzepi (th), der for nylig vandt -Chefs chef award- serverer dunhammere på Cook it RAW, et internationalt kokke-topmøde, der blev afholdt i København sidste weekend.

Madmøde. Den danske kok Rene Redzepi (th), der for nylig vandt -Chefs chef award- serverer dunhammere på Cook it RAW, et internationalt kokke-topmøde, der blev afholdt i København sidste weekend.

PER-ANDERS JÖRGENSEN

29. maj 2009

I den finere madlavnings stratosfære er restaurant Nomas Rene Redzepi en af de mest omtalte og mest betragtede mænd. I sidste weekend kaldte The Observer ham for den mest indflydelsesrige kok i verden. Og da hans restaurant Noma for nogle uger siden blev kåret som verdens tredjebedste restaurant af 800 kokke og anmeldere verden over, vandt han Chefs Chef award. Kokkenes egen pris.

Hvordan kan en restaurant fra den civiliserede madkulturs absolutte grænseland blive et center for hele madverdenens opmærksomhed, som den var sidste weekend, hvor den internationale gastronomis avantgardister var samlet til topmøde i København under titlen Cook it RAW for at skabe et legendarisk måltid rå mad?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu