Læsetid: 5 min.

Thorhauges talebobler udfordrer tegneserien

Graphic novels er en ny genre i tegneserieuniverset, som har skabt fornyet hype om tændstikmænd og talebobler. Det mener forlagene i hvert fald. Thomas Thorhauge, som netop har udgivet en af slagsen, kalder det bare for en tegneserie
Thomas Thorhauge har været seks-syv år om at lave 'Kom hjem'. Livet kom i vejen. Først kom der en baby, og så kom der én til. Historien var egentlig tænkt som en avisstribe, men det blev en spændetrøje, at hvert enkelt afsnit skulle være en historie i sig selv.

Thomas Thorhauge har været seks-syv år om at lave 'Kom hjem'. Livet kom i vejen. Først kom der en baby, og så kom der én til. Historien var egentlig tænkt som en avisstribe, men det blev en spændetrøje, at hvert enkelt afsnit skulle være en historie i sig selv.

Martin Bubandt

18. maj 2009

"Hey, kan du tegne en hest?" spørger en 12-årig pige, som tilfældigt trisser forbi en kæmpe papirrulle, der breder sig på græsset i Kongens Have i København.

Thomas Thorhauge løfter låget på en sprittusch. "Jeg hader at tegne heste", svarer han. "De er enhver tegners mareridt".

Til gengæld vil Thorhauge gerne tegne Thea og Robert - hovedpersonerne i hans nye graphic novel, Kom hjem, som udkom i sidste uge. Bogen om den enlige mor Thea, som efter en bilulykke flytter til Frankrig og ind i et aktivistkollektiv, har fået masser af stjerner og rosende ord fra aviserne. Thomas Thorhauges historie er uden sammenligning det bedste skandinaviske bud på en graphic novel, skrev denne avis' anmelder forleden.

Mens Thomas Thorhauge blæser figurerne fra sin graphic novel op i kæmpe størrelse, forklarer han forskellen på en almindelig tegneserie og en graphic novel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu