Klumme
Læsetid: 3 min.

Fra Vestjylland til det farlige, fristende København

Partifællen Karen Jespersen (V) kaldte i denne uge Københavns kulturborgmester Pia Allerslev for naiv efter forvaltningens støtte til Undoing the City, der endte med hærværk i Hyskenstræde. Allerslev skriver denne uges poesibog
Kulturborgmesteren. Pia Allerslev drømmer om et borgerligt København.

Kulturborgmesteren. Pia Allerslev drømmer om et borgerligt København.

Keld Navntoft

Kultur
15. maj 2009

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

"Jeg bilder mig ind, at jeg har et stort socialt gen og et nærvær, der gør mig glad, imødekommende og åben, når jeg er sammen med andre mennesker."

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

"Det er til gengæld let at svare på: At se fodbold og drikke fadøl."

- Hvad er din seneste anskaffelse?

"Jeg er faktisk ikke særlig materielt indstillet - så vi skal tilbage til januar. Der svingede jeg dankortet under udsalget og kom hjem med flere poser med lækkert og dansk designet tøj. "

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

"Lige nu er der ingen tvivl om, at det er min søster og min bror. Min lille nevø er alvorligt syg, og fra sidelinjen har jeg kunnet se, hvordan hans mor tackler det hele. Hun er bare totalt sej, en løvinde, og hun gør mig stolt. På samme måde med min bror, der også for alvor er trådt i karakter for at gøre tilværelsen en smule lettere for min søster i sådan en svær tid."

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

"Det var nok dengang, jeg meddelte mine forældre, at jeg havde tænkt mig at flytte fra lille fredelige Ørnhøj i Vestjylland til store, farlige og fristende København."

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

"Når medierne vælger at give en af mine udtalelser en drejning, så den passer ind i deres på forhånd fastlagte billede af en historie. Men det sker da også derhjemme - f.eks. når jeg glædesstrålende kommer hjem og fortæller min mand, Christian, at jeg har sparet så og så mange penge ved at købe noget smart tøj på udsalg. Hvorefter Christian lige får indskudt, at jeg jo sådan set ikke har sparet noget som helst - for jeg har jo stadig brugt penge."

- Hvad er din største bedrift?

"Det må være at have været med til at skabe min egen lille familie med min mand, Christian, som jeg elsker højt - og vores to unger, Freja og Valdemar."

- Dine største fejl?

"Hm - det burde jeg egentlig overlade til andre at underholde med. Men det sker da temmelig ofte, at jeg ærgrer mig over, at jeg nogle gange har så svært ved at tage mig sammen til at få dyrket den motion, som jeg jo godt ved er sundt for både sjæl og mit legeme-"

- Din drøm om lykken?

"Nu har jeg jo brugt min mand og børn i et af de andre svar - så her vil jeg i stedet pege på et København befriet det evindelige røde flertal, der med Socialdemokraterne i spidsen har bestemt alt for meget i alt for mange år i denne dejlige by."

- Din sindsstemning netop nu?

"Lige nu sidder jeg og tripper - er presset på tid. Generelt er min sindsstemning svingende for tiden. Det hænger sammen med min nevøs situation, som jeg har fortalt om andetsteds. I perioder er det tårer, dystre tanker og bønner. Men ind i mellem oplever jeg heldigvis også masser af glimt af glæde og sjov - både i forbindelse med mit arbejde og sammen med min familie og nærmeste venner."

- Hvilken dyd er den vigtigste?

"Ordholdenhed. Jeg kan ikke fordrage, når folk ikke er til at stole på."

- Hvilket kunstværk (bog, film, teater, maleri, etc.) har haft størst betydning for dig?

"Hvis jeg helt ser bort fra alt det, jeg dagligt stifter bekendtskab med som kulturborgmester, så vil jeg pege på filmen Schindlers List. Den har i mange år stået for mig som en meget tydelig og markant og smuk film om menneskers godhed og evne til at overleve det mest umenneskelige. Forleden genså jeg den i TV - og den holder stadig."

- Hvad betragter du som din største ulykke?

"Egentlig er det så personligt, at jeg ikke rigtigt har lyst til at svare på det. Men på det lidt mere uforpligtende plan syntes jeg, at det var ulykkeligt, at Brøndby røg ud i pokalsemifinalen - også selv om det var til de danske mestre fra AaB."

- Dit motto?

"'De bedste ting i livet er ikke ting' (hentet direkte fra en meget klog køleskabsmagnet.)"

Poesibogen stiller hver uge en ny person en række faste spørgsmål

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her