Satire
Læsetid: 2 min.

Hotte babes over 40

Amerikanske tv-shows, hvor kvinder mellem 40 og 50 år scorer mænd, der lige har rundet de 20, hitter stort i USA, hvor dating på nettet mellem ældre kvinder og unge mænd også vokser med eksplosiv hastighed
Kultur
9. juni 2009
Skuespillerinden Demi Moore (46) giftede sig i 2005 med den noget yngre skuespiller og tidligere model Ashton Kutcher.

Skuespillerinden Demi Moore (46) giftede sig i 2005 med den noget yngre skuespiller og tidligere model Ashton Kutcher.

GERO BRELOER

Cougars findes også i Danmark. Og her menes ikke det, ordet egentlig betyder, en vildkat eller puma. Tænk Pernille Aalund, hvis kæreste er på alder med hendes søn. Eller hvis man hører til blandt Bagsidens ældre læsere, hvordan Mrs. Robinson, spillet af Anne Bancroft, forførte den unge Dustin Hoffman i filmen The Graduate.

I USA er den mest kendte af slagsen lige nu Demi Moore (46), der som mange fans vil vide, siden 2005 har dannet par med den appetitlige tidligere model og skuespiller Ashton Kutcher (31).

Men termen er først for nylig blevet en del af dagligdagen for de amerikanske tv-seere af såkaldt daytime television, altså den endeløse strøm af sæbeoperaer, som kører hen over kabel-tv kanalerne om dagen i USA. Pt. er serier om cougars - slang for ældre kvinder som går ud med, har sex med og ultimativt gifter sig med langt yngre mænd - nemlig det ubestridt største hit inden for reality-tv.

Og kvinder, der har rundet de 40, kan dermed glæde sig over lidt ligestilling, om end interessen for fænomenet naturligvis kun er så stor, fordi det netop fortsat er usædvanligt, hvilket det modsatte fænomen ikke kan siges at være.

Sommerens store cougar-hit forudses at blive Erica Kane, hovedpersonen i den klassiske sæbeopera All My Children, der har kørt siden 1970 på ABC. Den snu Erica på 62, som allerede har lagt 10 ægtemænd bag sig, vil ifølge foromtaler i den forgangne weekend falde i armene på en langt yngre mand i serien, Ryan på 39, der udover at være ung også er hendes datters eksmand og hendes tidligere forlovedes stedsøn.

Ildelugtende og kedelige

Men Kane er bare et eksempel fra en hær af tv-shows, serier og dating-sites, som hylder kombinationen af smukke og erfarne kvinder, der ikke længere gider de mænd, der på papiret matcher dem i alder, men som de finder dybt uinteressante. Talrige interviews med virkelighedens cougars angiver grunde som eksempelvis "ude af stand til at tage vare på deres krop", "ildelugtende", "slappe", "kedelige", og "tager mig for givet" som nogle af hovedårsagerne til, at de søger nedad i mandegenerationerne. De yngre mænd ses som langt mere opmærksomme, søde, sjove og - surprise - villige til at yde noget mere på lagnerne end deres midaldrende kønsfæller.

I det mest populære af de nye realityshows om fænomenet, kanalen TV Lands The Cougar der begyndte den 15. april i år, udvalgte Stacey, en 40-årig veldrejet blondine, just i sidste uges finale ud af de oprindelige 20 kandidater Jimmy på 23.

Efter at Staceys fire børn fik lov at møde de to finalister, den guitarspillende blonde Colt og Jimmy, der ligner en yngre udgave af Sylvester Stallone, besluttede Stacey sig for sidstnævnte, der friede på stedet til akkompagnement af hysteriske violintoner. For særligt interesserede ligger hele serien frit tilgængelig på nettet.

På ABC forbereder man comedy-serien Cougar Town, der får premiere til efteråret med den tidligere stjerne fra tv-serien Friends, Courteny Cox som den modne kvinde på udkig efter kuvøseguf. Danske tv-seere kan formentlig lige så godt se i øjnene, at trenden sikkert også er på vej hertil. Watch out!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her