Baggrund
Læsetid: 1 min.

Langs den grønne flod

Den gode landskabsarkitektur laver områder, der er designet til at blive brugt. Byrumsforsker Henrik Reeh har cyklet gennem de grønne områder langs cykelruten over Nørrebro og Frederiksberg, og forklarer undervejs hvordan København ses fra denne vinkel.
Kultur
30. juni 2009

Parker og pladser skal være mere end æstestik. Den gode landskabsarkitektur laver områder, der er indtænker hvordan borgerne faktisk kan bruge parkerne og pladserne.

Sådan lyder budskabet fra byrumsforsker og lektor i Moderne Kultur ved Københavns Universitet, Henrik Reeh.

Et af de nyere anlæg i København er netværket af grønne cykelruter. Ruterne slynger sig på tværs af København, og omkring den er de grønne områder blevet udbygget. Målet er at det skal blive endnu mere attraktivt at cykle i København, og give borgerene flere områder, der opfordrer til at opholde sig udenfor.

En af de hyppigst anvendte cykelruter, er den såkaldte Nørrebrorute, der løber fra Lyngbyvejen over Nørrebro til Frederiksberg og endelig Valby.

Henrik Reeh indvilgede i at tage en cykeltur på Nørrebroruten. Undevejs forklarede han om de forskellige steder på ruten og fortalte hvordan byen opleves fra denne side.

Reehs kommentarer er sat ind i google-kortet nedenunder. De kan ses ved at klikke på de blå nåle.

Vis Den grønne Nørrebrorute med Henrik Reeh på et større kort

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Rune Huvendick Jensen

må jeg tillade mig at anbefale en såkaldt podride langs den grønne cykelrute lavet af copenhagen x:
http://www.cphx.dk/#/36064/

vi har også en række forslag til andre cykelture i kbh:
http://www.cphx.dk/#/39584/

hilsen
Rune

johnson eggling

Ja en god arkitekt kan virkelig gøre en forskel, og det er er grunden til at netop et ordentlig arkitektfirma er så vigtigt at have styr på. Med hensyn til Arkitektskole vil jeg gerne anbefale et firma http://www.schonherr.dk/brugerinddragelse de leverer arkitektur-tjenester i Danmark og har mange års erfaring inden for disse område.