Læsetid: 10 min.

'Man skal lige lære at sætte ham på plads'

Morten Messerschmidt er en mors dreng, og dermed ligner han kronprinsen, mener en meddeltager fra et reality-program. Hans politiske mentor mener, han er sindssygt godt begavet, og det gør en af hans politiske modstandere også. Han siger selv, at han er ateist, men den tror hans tidligere præst ikke rigtig på. Så hvem er han egentlig, denne sangfugl hvis politiske karriere ikke var lige sådan at dræbe?
Ikke bare ung. Morten Messerschmidt er en af de få unge politikere, der har formået at komme i medierne for andet end at være ung. De negative sager har fyldt mest, men han har efter hver dukkert formået at komme igen.

Ikke bare ung. Morten Messerschmidt er en af de få unge politikere, der har formået at komme i medierne for andet end at være ung. De negative sager har fyldt mest, men han har efter hver dukkert formået at komme igen.

Ditte Valente

13. juni 2009

Du er nødt til at holde liv i dine drømme - det er dem, der holder liv i din sjæl ...
Luciano Pavarotti i et brev til Morten Messerschmidt

»Skal vi klippe vore julehjerter sammen?« Sådan synger operaelskeren Morten Messerschmidt sammen med kæresten, Dot Wessman, på albummet Jul i Europa - 10 juleduetter og et bonusnummer der blev udgivet i december. I Ekstra Bladet blandt andet til to stjerner og en forudsigelse om, at »Mortens italiener-tenor i -Tu scendi dalle stelle- næppe vil efterlade en kardinal tør.«

Det er endnu uvist, hvordan den romersk-katolske kirke har modtaget udspillet, men Dansk Folkepartis pressechef, Søren Søndergaard, fortæller, at hensigten jo også blot var at henlede opmærksomheden på den side af Morten, som ikke er politisk. Og der er noget, der tyder på, at den side er der. I løbet af de senere år er det efterhånden blevet sværere at reducere Messerschmidt til den stereotyp, som ellers såvel holdningerne, påklædningen og efternavnet frister til. Det har i hvert fald ikke været kedeligt:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Allan Ⓐ Anarchos
Allan Ⓐ Anarchos anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian Olesen

Hvordan kan nogen være sindssygt godt begavet,
og så sidde i det parti?
Det skulle da så være første gang i verdenshistorien!

Chris Henriksen

Det er sådan set ikke begavelsen, det kommer an på. Det er dybt betænkeligt at læse at Mogens Camre er hans mentor. Mogens Camre er flere gange kommet med racistiske udtalelser, Morten M. er dog kun dømt en gang, og man kunne håbe på at han holder sig i skindet fremover. Men det har i hvert fald ikke afficeret 284.000 vælgere.

Morten Pedersen

1. kommentar der kom ind : "Hvordan kan nogen være sindssygt godt begavet,
og så sidde i det parti? Det skulle da så være første gang i verdenshistorien!"

Manden er garanteret intelligent og medvirker demokratisk og velformuleret som repræsentant for et parti jeg ikke kunne drømme om at stemme på. Men det mest nedslående er de frelste der fortsætter med hån og foragt overfor DF og derved også i.f.t. ca hver 7. dansker - man behøver ikke argumenter men har fri håne-ret. At de går efter magten og har fået den er fordi det var opportunt for Venstre, ethvert parti havde gjort som dem ........ så mød dem med argumenter i stedet for den sædvanlige hovski-snovski-foragt.

Inden man sætter MM fra DF på plads som mors dreng og inddrager moren, vil jeg bemærke, at Mortens mor, såvidt jeg husker, fungerede som en samarbejdsvillig kommunalassistent, da hun var blevet alene med Morten. Han voksede i øvrigt op i den samme lille satelitby samtidig med en anden Morten, Anker Jørgensens barnebarn, aktiv og rekruteret fra DSU. I hine dage boede i byen en anden DF'er eller fremskridtskvinde, Pia Kjærsgaard, i en højhusbebyggelse sammen med mange fremmedarbejdere fra Jugoslavíen og Tyrkiet, men Pia bemærkede næppe de gode folks venlighed ogsmil for kvindernes gevandter og tilsløring, og Morten gik i en anden skole end fremmedarbejderbørnene. Den sociale arv er mangfoldig, og kan ikke altid skjule sig bag sin mors skørter, selv om al den uheldige opførsel jo altid er bedstefars skyld.

Grøfte-sagen var bare et klassisk venstreorienteret karaktermord. Det er rart at befolkningen ikke bider på den slags skræmmekampagner længere.

Michael Gudnæs

Parti og personlighed lagt til side: Hvordan kan man være godt begavet, og samtidig have Ronald Reagan som idol? Mage til narrøv har der vel ikke været på den internationale politiske scene i vores tid.

Chris Henriksen

Reagan var faktisk en rigtig god præsident. Hans fasthed var medvirkende til at Vesten vandt den kolde krig.

Der er da også lige et par ting der skal sættes på plads heromkring, så hvis Morten M. kender nogen kvinder der gør i rengøring, vil jeg da mene at fremfor at forsøge at gøre HELE landet rent, ku' de da starte med min lejlighed.

@Poul-Erik Andersen

Tjae. Men egentlig knokler jeg da meget med sprogforskning, men er nu kommet lidt i tvivl om noget: Hvad kalder de egentlig: Permanent revolution - på Tiera del Fuego ? ?

Torkel Sprove

Stort set alle indlæggene i denne blog bærer præg af at komme fra de frelste på venstrefløjen - hvorfor ikke se i øjnene, at Messerschmidt er rigtig godt begavet og har en paratviden, som næppe mange på hverken højre- eller venstrefløjen kan hamle op med?
Han har endvidere en holdning i retning af meget mindre EU og meget mere Danmark; efterhånden er venstrefløjspartierne blevet så forelskede i EU, at det snart ligner en ny "sovjet"-union med planøkonomi og nul respekt for de nationale folk. Fint at Messerschmidt går imod denne tendens.

Steen Erik Blumensaat

Mit udgangspunkt, som ikke er et punkt, er det homogene og neutrale geometriske rum.
Jeres er det erfarende >>profane rum, der danner modsætningen til det ligeledes erfarne hellige rum.
Dualisme, dobbelthed i opfattelse. Gud/ djævel, højre/ venstre.
Til venstre for venstre hvad er det?

Per Holm Knudsen

Uanset hvordan man betragter Morten Messerschmidts valgresultat, så er han en ekstremistisk ungdomskriminel, dømt for racisme - og man kommer heller ikke uden om, at Morten Messerschmidt ofte omgås våbenkriminelle og andre racismedømte.
Mennesker, der som Morten Messerschmidt, tager sig selv til rette og underkender demokratiet, og derfor hører ikke til i ordnede samfund.

Man kan selvfølgelig prise sig ved, at nu er endnu en ungdomskriminel sendt ud af landet.

Per Holm Knudsen

@ Mikkel Kaels

Morten Messerschmidt er en ungdomskriminel, der er dømt for racisme, og det er i følge Morten Messerscmidt egen logik og udsagn "at underkende demokratiet" og "at tage sig selv til rette".

Du kan læse nærmere her Morten Messerschmidt er en hyklerisk kriminel

Med hensyn til paralleluniverser så kunne man jo godt se det sådan, at Morten Messerschmidt og DF lever i et univers helt forskelligt fra majoriteten af danskere.

Og, Mikkel Kaels, en anden gang var det måske en god idé at følge de links, der er i indlæg - måske ligger forklaringen der.

Chris Henriksen

Morten Messeschmidt er ikke mere 'ungdomskriminel' end et ustraffet menneske, som har begået en mindre lovovertrædelse. Han er ikke på noget grundet fundet uværdig til at beklæde offentlige tillidshverv.

Morten Messerschmidt er helt på linje med flertallet af danskerne, hvad angår den nuværende flygtninge-indvandrerpolitik. Det viser flere opinionsundersøgelser.

De 284.000 danskere, som har stemt på MM, har givet ham et glimrende mandat til at tage med til Europaparlamentet. Jeg er ikke enig med ham, men diverse forsøg på at smæde ham, falder fuldtsændig til jorden. Gå dog efter hans holdninger og ikke hans person. Det sidste er dårlig debatform.

Per Holm Knudsen

@ Mikkel Kaels

Tak for dine pæne ord.

Naturligvis er Morten Messerschmidt en ungdomskriminel, en rabiat af slagsen, den unge mand er straffet for racisme. Iflg. DF's politik, så skal unge mennesker, der har overtrådt straffeloven, konsekvent omtales som kriminelle - og især hvis de har udenlandske aner. Jeg følger blot konsekvent denne politik over for de mange kriminelle folkevalgte i DF. Du kan så selvfølgelig godt sige, at jeg udviser samme lave moral som Morten Messerschmidt og andre fra DF - og det har du naturligvis ret i.

Nu ved jeg ikke, om du læser aviser, men sidst jeg læste en avis fremgik det ret klart, den danske regering er dannet af Venstre og Konservative - og at DF, der blot fik 13,8% af stemmerne, er støtteparti. DF har med andre ord kun 13,8% af vælgerne i ryggen - og det har jeg lidt svært ved at se er en majoritet. 13,8% er noget mindre end 86,2%.

Christian Krohne

@Steen Erik Blumensaat

If you can't beat them, join them? Måske vil Messerschmidt forsøge at inflitrere EU for derefter at ødelægge det?

Hans Henrik Rasmussen:

”I april 2007 bragte B.T. så historien om, at han under åbningen af restaurant Grøften i Tivoli stærkt beruset havde heilet og sunget nazi-sange (nærmere bestemt -Lied der Deutschen- med teksten Deutschland, Deutschland über alles). Sagen førte til, at han meldte sig ud af Dansk Folkeparti, som han dog en måneds tid senere vendte tilbage til, da historien faldt til jorden.”

Jeg skal da lige love for at Hans Henrik Rasmussen her har fået pyntet godt og grundigt på historien. Sagen er jo den at Pia Kjærsgaard og partiledelsen med øjeblikkelig varsel ekskluderede Messerschmidt fra partiet, da nyheden om hans eskapader kom frem.

Hvorfor er der ingen journalister, der har boret i, hvorfor partiledelsen uden tøven tog historien om Messerschmidts nazistiske opførsel for gode varer? Hvorfor tvivlede Pia Kjærsgaard og Co. ikke på, at det var rigtigt, at Messerschmidt havde stået og lavet nazihilsner i fuld offentlighed?

Man kan vinde en præmie hvis man kender det rigtige svar…

Christian Krohne

@Per Thomsen

Jeg kender det rigtige svar - sender du præmien til Århus?

I din betragtning må man tage in mente hvem MM's mentor har været, er det så ens betydende med, at han har sunget Deutschland, Deutschland alles ist vorbei - eller er det lettere at sætte folk i bås.

Jeg tror lige så meget at DF ledelsen ekskluderede Hr. Messerschmidt for "damage controlens" skyld, og dermed er det ikke ens betydende med, at manden er nynazist? I nogle situationer kommer tvivlen ikke den offentlige person til gode - sørgeligt men sandt..

@Christian Krohne
Close but no cigar, Krohne. Hvis det handlede om "damage control", så skulle partiledelsen jo for lang tid siden have eksluderet sig selv.

Når partiledensen ikke tvivlede et sekund på at Morten Messerscmidt havde opført sig som nynazist skyldes det naturligvis at...

Christian Krohne

@Per Thomsen

Jeg ved hvad svaret er, men jeg vil ikke nævne det indlysende i dit indlæg. Ingen Cohiba til mig I guess..

Det paradoksale er så, at jeg ikke kan bestemme mig for hvorvidt jeg er uenig, eller fordi jeg simpelthen ikke vil sætte det prædikat på en folkevalgt politiker - eller måske midt i mellem..

Christian Krohne:

"Det paradoksale er så, at jeg ikke kan bestemme mig for hvorvidt jeg er uenig, eller fordi jeg simpelthen ikke vil sætte det prædikat på en folkevalgt politiker - eller måske midt i mellem.."

Adolf Hitler var også en folkevalgt politiker. Han var faktsik en endnu større stemmesluger end Hr. Messerscmidt.

Men så vil du måske heller ikke sætte et prædikat på den folkevalgte politiker, Adolf Hitler?

Christian Krohne

@Per Thomsen

Det vil jeg gerne, men vil samtidig ikke mene, at disse to personer ligger i samme vægtklasse, sammenligningen er helt ude af proportioner.

At Messerschmidt prædiker lukkethed i stedet for åbenhed er ganske bekymrende, specielt set i lyset af, at så mange danskere er enige i synspunkterne. Begrænsninger i stedet for muligheder synes at være mantraet.

Off topic:
Synes godt at Information kunne sætte klokkeslet på kommentarerne i tilføjelse til dato mærket.

Christian Krohne:

"Det vil jeg gerne, men vil samtidig ikke mene, at disse to personer ligger i samme vægtklasse, sammenligningen er helt ude af proportioner."

sammenligningen gik heller ikke på vægtklassen, men på partifarven, og her er der jo rigeligtt med belæg for en sammenligning jvf partiledelsens reaktion på Messerschmidt eksapader.

I øvrigt blev Messerscmidts valgplakater over hele landet i forbindelse med det nyligt afholdte valg til Europaparlamenetet i tusindsvis af tilfælde dekoreret med et hitleroverskæg. Det er der jo nok en grund til...

Per Holm Knudsen

Morten Messerschmidt er ikke nazist, men når jeg har set valgplakater af den kriminelle racismedømte ungersvend, så har jeg altid tænkt, at han ligner et ikon for Hitlerjugend - og det kan han selvfølgelig ikke gøre for.

Christian Krohne

@Per Thomsen

Vægtklasse og partifarve var i mit forrige indlæg ét fedt.

Dansk Folkeparti kan - i nogens verden - beskyldes for at have nazistiske tendenser, men stadig uden at være det, det samme gælder i min verden for Messerschmidt. Her er han ikke nynazist, men har, indrømmet, nogle rabiate holdninger.

Per Thomsen, du fornemmer noget andet omkring Messerschmidt, al respekt for det, men forsøgt ikke at pådutte alle kommentatorer i denne tråd om andet. Jeg har min mening, du har din, og sådan vil det oftest være i en debat. EOD.

Christian Krohne:

"Her er han ikke nynazist, men har, indrømmet, nogle rabiate holdninger."

Hvad er forskellen? Hvor rabiat skal man efter din enig være før man er nazist?

Hvori består forskellen på de tyske nazisters dæmonisering af jøderne og Dansk Folkepartis og Morten Messerschmidts dæmonisering af muslimerne?

Christian Krohne

Rabiat nok til at ville slå andre folkeslag ihjel.

Du efterspørger en gradbøjning som ville fylde mere end en kandidatafhandling, så den får du ikke. Dit argument for at Messerschmidt er nynazist beror på, at han angiveligt i tivoli skulle have sunget nazi-sange og heilet. For derefter at blive smidt ud af partiet. Overvej lige den argumentation, hvorfor er han så tilbage i partiet? Er det ensbetydende at han ikke er nazist..

Jeg tror ikke, at DF vil slå muslimerne ihjel, der er forskellen.

Christian Krohne:

"Jeg tror ikke, at DF vil slå muslimerne ihjel, der er forskellen."

Er de noget du tror eller noget du ved?

Søren Espersen har flere gange eksplicit sagt at de danske soldater primært er i afghanistan for at slå talibanere ihjel, så han har da ihvertfald ikke de skrupler med at ekspedere muslimer over i evigheden.

Pia Kjærsgaard og andre leden medlemmer af partiet har jo også gentagne gange sammenlignet indvandrene med rotter og andre gnavere. Og hvad er det lige man gør ved den slags skadeyr, Krohne?

Christian Krohne

@Per Thomsen:

Taleban og muslimer er efter min opfattelse ikke det samme. Taleban har taget koranen som gidsel og bruger den som undskyldning for angreb på den vestlige civilisation. Langt de fleste muslimer er pæne anstændige mennesker.

Om Messerschmidt er nazist - er det noget du tror eller ved? Ud fra dine argumenter at dømme, skuer du hunden på hårene og det er ikke mere plausibelt end min tro på, at DF ikke vil slå muslimer ihjel.

For at blive i dyreriget analogien; den med rotterne var vist bare en "and" og Pia K. refererede vist bare til kaniner. Så fordi Pia K. sammenligner muslimer med kaniner betyder det så, at hun vil slå dem ihjel? Det er nærmere LUDO Pia K. spiller hvor hun gerne vil slå muslimerne hjem..

Per, vi bliver ikke enige på denne side af nytår, lad os indse det.

Christian Krohne:

"For at blive i dyreriget analogien; den med rotterne var vist bare en "and" og Pia K. refererede vist bare til kaniner. Så fordi Pia K. sammenligner muslimer med kaniner betyder det så, at hun vil slå dem ihjel?"

Tror du da at Pia Kjærsgaard kalder indvandrerne for kaniner, fordi hun opfatter dem som nogle nuttede kæledyr?

Spøg til side. Du har ikke besvaret det helt centale spørgsmål, nemlig hvad den kvalitative forskel egenlig skulle være på nazisternes dæmonisering af jøderne og dansk Folkepartis dæmonisering af muslimerne. Og grunden til at du ikke har svaret er naturligvis, at der ikke er nogen reel kvalitativ forskel.

Per Holm Knudsen

Per Thomsen

En nazist er for mig, en der er med i et erklæret nazistisk parti, DF er ikke et nazistisk parti, måske kan man hævde, at det er et fascistoidt parti.

Per Holm Knudsen:

"En nazist er for mig, en der er med i et erklæret nazistisk parti, DF er ikke et nazistisk parti, måske kan man hævde, at det er et fascistoidt parti."

For min skyld ingen alarm. Om vi betegner Morten Messerschmidt som nazist eller fascist er for min skyld ikke det afgørende.

Det afgørende er, at vi vænner os til sprogligt igen at kalde tingene ved deres rette navn, og det betyder at det er vigtigt at vi for italesat den kendsgerning at Dansk Folkeparti er et farligt og ekstremistisk parti.

Som Poul Nyrup så rigtigt i sin sagde, så bliver Dansk Fokeparti aldrig et stuerent parti.

Christian Krohne

@Per Thomsen:

Bare fordi jeg ikke er enig betyder det ikke, at jeg tillader at du ligger ord i munden på mig, det synes jeg er yderst ubehøvlet og usympatisk.

Den kvalitative forskel er, at DF ikke vil begå folkemord som nazisterne vil/gjorde. Den forskel er i mine øjne rimelig klar. Du hører ganske enkelt ikke på hvad jeg siger, men har derimod travlt med, at pådutte mig dine holdninger.

Som jeg har sagt før, så er jeg ikke enig og det bliver vi ud fra denne debat at dømme, aldrig.

Per Holm Knudsen

Per Thomsen

Der osse for mig forskel på fascist og fascistoid (fascistlignende).
Jeg mener faktisk ikke, at alle medlemmer af DF er farlige, der findes bestemt fornuftige mennesker der, f.eks. har jeg aldrig grebet Peter Skaarups mor nogen ekstremistiske udtalelser. Og med beklagelse må jeg endog sige, at selv om Kenneth Kristensen er en af de ungdomskriminelle i DF, så kan han faktisk have ganske fornuftige meninger.

Per Holm Knudsen:

"Jeg mener faktisk ikke, at alle medlemmer af DF er farlige, der findes bestemt fornuftige mennesker der, f.eks. har jeg aldrig grebet Peter Skaarups mor nogen ekstremistiske udtalelser."

Det er ikke personerne men ideologien og menneskesynet der er farligt. Fra en globale krise startede i 1929 til Hitler kom til magten i 1933 gik der kun omkring fire år.

Nu står vi overfor en krise der måske er lige så alvorlig og gennemgribende, og ved det nyligt afholdte valg til EU-parlamentet var Danmark jo langt fra det eneste land, der valgte at sende fascister og ultranationalister til Bruxelles.

Det er sgu ret uhyggeligte perspektiver, Per Holm Knudsen, uanset hvilke betegnelser du så synes er de mest korrekte at anvende om Morten Messerschmidt eller for den sags skyld Peter Skaarups mor.

Karsten Aaen

Nu tror jeg næppe projektet bliver til noget også denne gang, netop fordi bygning af en moske kræver penge. Og slagsmålet om pengene har hidtil holdt muslimer tilbage fra at bygge moskeer med minareter. ikke mindst fordi Sauderne gerne så, at de betalte for opførelsen...

Og er der ikke en planlov i Danmark som forhindrer 32 m høje minareter eller højhuse f.eks.?

Man kan spørge sig selv om, hvorfor vi i Danmark må døje med Morten Messerschmidt og konsorter, mens svenskerne stadigvæk kan væres sig selv og deres land bekendt?

En bacheloropgave fra KUs Institut for Statskundskab viser at forskellene på henholdsvis de danske og de svenske medier leverer en pæn del af svaret. De svenske medier er ikke tilnærmelsesvis så racistiske som de danske.

Teksten kan findes på adressen:

https://absalonfiles.ku.dk/data/ku/open/CO453/55193.pdf

Poul-Erik Andersen:

"Sjovt at Thomsen fremhæver de svenske medier som særskilt positive, ikke mindst med tanke på deres totale mangel på abstraktionsevner, når det f.eks. handler om islam og muslimer eller trosystemer og troende."

Jamen så er vi jo enige, Andersen, selvom jeg synes det er noget Ander-Fogh-Rasmussen-spindoktoragtigt at kalde den danske pressens mange løgnehistorier, manipulationer og fordrejninger om indvandrerne for "abstraktionsevner".

Dansk Folkeparti er et ekstremistisk parti med udprægede nationalsocialistiske træk. Ude i Europa er der af gode grunde igen der vil røre dansk Folkeparti med en ildtang:

http://politiken.dk/politik/article737561.ece

Spørgsmålet er om vi nogensinde kommer så langt i kolonihavehuset, hvor alt for mange stadigvæk går rundt og bilder hinanden ind, at dansk Folkeparti er et sturerent og harmløst parti.

Vågn dog op!