Baggrund
Læsetid: 14 min.

Magtens top 100 i dansk kunst

Olafur Eliasson er den mest magtfulde person i dansk kunst. Læs om ham og de 99 øvrige magtfulde i billedkunstens elite
Kultur
19. juni 2009

1. Olafur Eliasson
Danmarks mest magtfulde er også blandt verdens mest magtfulde kunstnere. Han er repræsenteret på de mest magtfulde museer og af de mest magtfulde gallerier i verden. Gennem sin gallerivirksomhed med Claus Andersen er han også med til at hjælpe nye stjerner på vej. Måske den kunstner i verden der fik flest fondsmidler i 2008, NYC Waterfalls kostede over 20 mio kr (hvor størstedelen var betalt af den danske stat), de simultane udstillinger på MoMA, PS1 og MoMA San Fransisco kostede også et tocifret millionbeløb ligesom skabelsen af Olafurs hydrogen BMW. Take Your Time udstillingen fra MoMA rejser desuden videre til Dallas, MoCA Chicago, MoCA Sydney m.fl.

2. Poul Erik Tøjner
Tidligere kulturkritiker og nu direktør for det vigtigste museum for samtidskunst i Norden, Louisiana. Har stået bag flere store succeser og tidligere skrevet flere betydningsfulde kunstbøger på Bo Bjerggaards forlag. Desuden medlem af bestyrelsen i Gyldendal, KU og regentparrets fond. Når PET blåstempler en kunstner er vedkommendes karriere sikret.

3. Karsten Ohrt
Direktør for Statens Museum for Kunst. Har tidligere været direktør for Brandts, Ny Carlsbergfondet og Nordjyllands kunstmuseum. Skal forny SMK og har i hvert fald allerede vendt op og ned på ledelsesstilen.

4. Carina Christensen
Møbelfabrikant fra Middelfart der nu er kulturminister. Hun sidder derved på toppen af dansk kulturliv og bestemmer meget over kunstverdenens skæbne. Desværre har hun været usandsynlig anonym i sin første tid som minister bortset fra redningen af Den Frie og Charlottenborg.

5. Christian Gehter
Overtog i 1997 direktørstolen i det dengang skandaleombruste Arken efter Anna Castberg. Har skabt et af de mest vigtigste museer for samtidskunst i Norden og endda fået det til at vokse.

6. Jens Erik Sørensen
Direktør for ARoS. Uddannet elektriker, men museumsdirektør i Århus de seneste 25 år.

7. Nicolai Wallner
Siden 1993 har Walner gået egne veje. Var bl.a. med til at skabe det hedengangne galleriområde på Islands Brygge og nu det nye galleri projekt på Carlsberg. Har især haft sin fokus på den internationale samtidskunst og er dansk repræsentant for flere af de mest spændende unge internationale kunstnere. Har i flere år været en af de få danske gallerister der får adgang til de mest betydningsfulde messer som Art Basel og Frieze.

8. Bjørn Nørgaard
Den gamle provo sidder idag på toppen af kransekagen og udover at levere gobeliner til kongehuset, er Bjørn Nørgaard formand for et utal af udvalg og fonde som bestemmer over dansk kunstliv. Tidligere professor på akademiet og medlem af kulturkanonens udvalg for billedkunst.

9. Hans Edward Nørregaard-Nielsen
Udover at være kendt som forfatter og kommentator, er HENN mangeårig formand for Ny Carlsbergfonden. Har gennem fondens virke holdt mange kunstnere og gallerister i live, der hvert år får lov til at sælge den mængde kunst til fonden der gør at gallerierne akkurat kan løbe rundt.

10. Anni og Otto Johs. Detlefs
Det meget anonyme ægtepar har gennem deres almennyttige fond betalt for bl.a. Arkens tilbygning, Arken Prisen, Exit på Gl. Strand og alle 60 mio. kr til det nye elefanthus i Zoo. Imens andre sponsorer de seneste år har trukket sig, har de trådt til, og det er helt unikt at private sponserer så stor en del af kulturen i Danmark. Ægteparret gør ikke meget væsen af sig, og formuen er skabt på bremserør og bremseskiver gennem Hr. Detlefs tradingfirma, og formuen bliver nu viderefordelt da ægteparret ikke har nogle arvinger.

11. Elmgreen & Dragset, kunstnerduo, repræsenterer Danmark på Venedigbiennalen netop nu, har udstillet massivt internationalt med højdepunkter som The Welfare Show på Serpentine i London og det officielle Homoholocaustmindesmærke i Berlin.

12. Per Kirkeby, kunstner, har netop åbnet retrospektiv på Tate i London, er yderst indflydelsesrig både overfor private samlere og en institution som Louisiana hvor han sammen med Poul Erik Tøjner går under betegnelsen 'Pet og Per' når der skal handles ind.

13. Mikael Andersen, gallerist, den tidligere sygeplejerske har spillet en vigtig rolle i dansk samtidskunst og især kendt for at have været den første til at spotte Tal R. Har åbnet galleri i Berlin, er formand for Dansk Gallerisammenslutning, er medlem af Det Internationale Billedkunstudvalg og har netop modtaget Ridderkorset.

14. Christine Buhl Andersen, museumsdirektør på Køge Skitsesamling og formand for det internationale billedkunstudvalg der blandt andet har sendt Elmgreen & Dragset til Venedig.

15. Anders Kold, museumsinspektør, Louisiana, har kurateret hit på hit på hit og er Mr. Louisiana. Kuraterer blandt andet efterårets store samtidskunstudstilling.

16. Lars Grambye, direktør på Brandts, tidligere succesfuld direktør for Malmø Kunsthal.

17. Elisabeth Toubro, kunstner og formand for Kunstrådets Billedkunstudvalg og medlem af Kunstrådet, tidligere formand for Akademiraadet og præsident for Akademiet for de skønne kunster.

18. Erik Steffensen, kunstner, kurator, skribent, forfatter og tidligere professor på akademiet, tidligere medlem af Akademirådet og Charlottenborgs bestyrelser samt nuværende formand for Statens Kunstfond. Steffensen er en samlende kraft blandt især yngre kunstnere.

19. Marianne Torp, museumsinspektør på Statens Museum for Kunst, kuraterede udstillingen Reality Check, har stået bag mange af de vigtigste samtidskunstudstillinger i Danmark.

20. Bo Bjerggaard, gallerist og bedste ven med Poul Erik Tøjner. Den tidligere bankmand, pressemand for Louisiana, og bogudgiver, fik muligheden for at blive gallerist, da Per Kirkeby meldte sig i hans stald

21. Torben Schmidt Hansen, kulturchef for Danmarks Radio, kan hvis han vil revolutionere fokus på samtidskunsten i Danmark og formidlingen af den.

22. Mads Øvlisen, mæcen, formand for kunstrådet, har før rangeret langt højere, men er blevet detroniseret med hensyn til indflydelse, både på grund af sit engagement i U-turn og et ensformigt formandsskab.

23. Claus Andersen, gallerist, en tæt alliance med den mest magtfulde i dansk kunst, Olafur Eliasson har hurtigt skaffet ham til tops i gallerist og messehierakiet. Har for nylig fået John Kørner i stald.

24. Holger Reenberg, museumsdirektør, Herning Kunstmuseum, har et fantastisk CV indenfor museumsverdenen, var komissær for den danske stand på Venedigbiennalen i 2007, bygger nyt museum Heart der åbner til september.

25. Jens Faurschou, gallerist og kræmmer af et godt hjerte, der lever af secondary kunsthandel med værker af nogle af verdens største kunstnere som Lucian Freud og Edvard Munch. Har åbnet stort galleri i Beijing, driver en del af sin kunsthandel fra New York, og er særdeles flittig på auktionsscenen.

26. Peter Lassen, mæcen og manden bag Montana, støtter og indvolverer kunstscenen både gennem sin virksomhed og gennem Montanas fond.

27. Superflex, kunstnergruppe, verdens måske mest succesfulde politiske kunstnergruppe, med eget ølmærke, egen PR organisation og egen lykkes smed.

28. Peter Engberg Jensen og Steen E. Christensen, henholdsvis koncernchef i Nykredit og formand for Nykredits fond, sponserer Louisiana Contemporary og X-rummet på Statens og har et større samarbejde med kunstakademiet.

29. Tal R, kunstner, i stald hos nogle af verdens mest magtfulde gallerister, bl.a. Contemporary Fine Arts i Berlin og Victoria Miro i London. Er indbegrebet af 0'ernes nyvundne interesse for moderne kunst og kunstspekulation, og er blevet båret frem af flere af de mest magtfulde samlere og kunstnere i den danske kunstverden.

30. Jeppe Hein, kunstner og ejer af Karriere Bar, er på vej i superligaen internationalt. Repræsenteres blandt andet af Johann König der kommer ud af den mest magtfulde kunstverdens-familie i Tyskland. Hein har deltaget i Venedigbiennalen, udstillet på PS1 Moma, Tate og Pompidou og åbner snart en stor seperatudstilling på Aros.

31. Christina Wilson, gallerist og nok den der har fostret flest danske kunstnere til den store internationale scene, heriblandt Kirstine Roepstorff, Jesper Just og John Kørner. Er for nylig blevet skandinavisk repræsentant for Sophie Calle og er åbnet i nye lokaler på Esplanaden.

32. Cecilie Høgsbro, kunstnerisk leder på Overgaden, tidligere kunstanmelder på Information. Svigerinde til Lennart Gottlieb og gift med Peter Holst Henckel.

33. Jacob Fabricius, direktør på Malmø Kunsthal og kurator, har arbejdet med flere af de mest væsentlige navne samtidskunsten og lavede den danske pavillion til Venedig biennalen i 2005.

34. Helle Behrndt, direktør for kunsthallen Gl. Strand og medlem af skiftende udvalg.

35. Kjeld Juel Petersen, direktør for Veluxfonden der yder massiv støtte til kunst.

36. Patricia Asbæk, ejer af kunstcentret Andraxt på Mallorca, sidder i bestyrelsen for Art Forum i Berlin, kunstkonsulent, driver en kunstfond og har været en af de dygtigste gallerister Danmark nogensinde har haft.

37. Augustinusfamilien har altid brugt flittigt af tobakspengene på kunst, lige fra stor støtte til Louisiana til opkøb af samtidskunst.

38. Jørgen Nørgaard, mæcen, har stået bag flere donationer til museer, blandt andet af Tal R.

39. Anette Østerby, Centerchef i Kunststyrelsen og reelt den der administrerer statens støtte til billedkunst. Kom fra en stilling som overinspektør på Arken og var før det ansat på Lousiana.

40. Nils Stærk, gallerist, internationalt anerkendt, begyndte hos sin mor i Herning, var senere med til at starte fænomenet Islands Brygge op med Nicolai Wallner, rykker snart videre til Carlsberggrunden, sidder i bestyrelsen for Art Copenhagen.

41. Mikkel Bogh, rektor på kunstakademiet, tidligere lektor på Københavns Universitet og en mand der virkelig bliver lyttet til blandt kunstnere og fagfolk. Har i den grad højnet akademiets standard siden sin tiltrædelse.

42. Maria Gadegaard, direktør for Charlottenborg, kurator og datter af samlerforældre, sidder for tiden uden bestyrelse og er reelt enebestemmende. Har skabt imponerende resultater på trods af de problemer Charlottenborg har været igennem.

43. John Kørner, kunstner, medstifter af Kørners Kontor der har fostret kunstnere som Tal R, Kirstine Roepstorff og Kasper Bonnen, er repræsenteret af Andersen_S og Victoria Miro. Findes desuden i Charles Saatchis samling. tEt omdrejningspunkt og forbillede blandt unge kunstnere.

44. Bente Scavenius, kunsthistoriker og kritiker ved Børsen, vigtig meningsdanner blandt bedsteborgere, tæt på kongehuset samt datter af Klintekongen og gift med skuespilleren Joen Bille. I bestyrelsen for Gl. Strand og Oluf Høst museet og med i kanonudvalget.

45. Jesper Elg, gallerist, har sammen med fotograf Peter Funck stiftet og drevet V1, sat sig tungt på scenen for streetart og grafittikunst og fået kultstatus i København.

46. Nanna Gro Henningsen, kunstner og formand for Billedkunstnernes Forbund,

47. Tue Greenfort, kunstner med afsæt i Tyskland hvor han har gået på den berømte Städelschule i Frankfurt, repræsenteret over hele verden, var med på Frieze med et rum der samlede sved fra kunstsamler.

48. Susanne Ottesen, gallerist siden 1983, har trukket mange internationale navne til Danmark.

49. Kirse Junge-Stevnsborg og Malene Ratcliffe, ledere af Den Frie udstillingsbygning, har netop fået en større bevilling fra Kulturministeriet. Kirse kommer fra stillinger på Gavle Konstcentrum og Dunkers og Malene har tidligere været assistent for Olafur Eliasson.

50. Niels Erik Gjerdevik, formand for Brandts, medlem af statens kunstfond, tidl. formand for Den Frie, den kunstner i Danmark der er mest engageret i kunstlivet og i øvrigt en passioneret kunstsamler.

51. Leif Dyrhuus, kunstsamler og advokat, kendt for sit mod og engagement i den unge kunst og en stor støtte for mange, også i form af sin profession som han velvilligt stiller til rådighed for gallerister og kunstnere.

52. Jesper Just, kunstner, er med sit samarbejde med Emmanuel Perrotin kommet i superligaen og har som en af de meget få videokunstnere et bredt publikum.

53. Mads Damsbo, museumsdirektør, Gl. Holtegaard, tidligere kurator for Lauritz.com og assistent for Mikael Andersen.

54. Dahn Vo, kunstner, en af de eneste kunstnere der virkelig trækker i trådene internationalt, men konsekvent lader andre tage æren, har dog soloshow på Kunsthalle Basel til juni, kæreste med Michael Elmgreen.

55. Elisabeth Delin Hansen, direktør for Nikolaj Kirke siden 1993 og altid været den der ikke bøjede sig for trangen til en hurtig kassesucces, men istedet vist et bredt udsnit af kunsthistoriske vigtige navne og tendenser, gerne fra fremmede kultuer.

56. Anne Birgitte Fonsmark, museumsdirektør Ordrupgaard, har forestået ombygningen, skaffet arkitekten Zaha Hadid, kunne godt blive en større faktor i dansk kunstliv, men mangler for alvor at markere sig med en væsentlig udstilling.

57. Henriette Bretton-Meyer, kunstnerisk leder af Overgaden, en af Danmarks vigtigste kunstinstitutioner, gift med Simon Starling.

58. Sanne Kofod Olsen, rektor på Det Fynske Kunstakademi, medlem af en lang række bestyrelser og kurator på udstillinger lige fra Venedig Biennalen til Den Frie.

59.Mette Sandbye, journalist, forfatter og lektor, medlem af Kunstrådets billedkunstudvalg og formand for Det rådgivende forskningsudvalg for Kulturministeriets forskningsinstitutioner med mere.

60. Sergej Jensen, kunstner, desværre fraværende i Danmark, men stærkt repræsenteret i udlandet, blandt andre hos White Cube og Galerie NEU, har tidligere haft et rockband med Martin Creed.

61. Preben Melander, professor og centerdirektør i virksomhedsudvikling og ledelse på CBS, påvirker i stor grad erhvervslivet og politikerne som største autoritet indenfor oplevelsesøkonomi.

62. Rune Gade og Camilla Jalving, underviser som de eneste i samtidskunst, skrev 90ernes kunsthistorie i bogen Nybrud.

63. Joachim Koester, kunstner, aktuel på Tate Modern og kanoniseret af Hal Foster i kæmpe artikel i Artforum.

64. Hjördis Haack, billedkunstner, medlem af Statens Kunstfond med mere, tidligere medlem af Akademirådets jury og formand for Charlottenborg.

65. Gitte Ørskov, museumsinspektør, KUNSTEN, tidligere overinspektør på Aros, har for eksempel kurateret den kommende udstilling med Jeppe Hein.

66. Vibeke Vibolt Knudsen, førsteinspektør på Statens Museum for Kunst, står for indkøb af samtidskunst samt forskning og har stor indflydelse på museet og i særdeleshed X-rummet og Kobberstiksamlingen. Kurator på den nuværende udstilling med Jacob Boeskov.

67. Jesper Rasmussen, rektor for det Jyske Kunstakademi, medlem af Statens Kunstfonds indkøbsudvalg, medredaktør af Pist Protta, tidligere medlem af Akademirådets jury og Charlottenborg.

68. Nanna Bruun, direktør for Oak fonden, projektansvarlig for uddeling af midler til kunst, ven af kongehuset.

69. Camilla Stockmann, kunst og kulturjournalist på Politiken, skrev negativt om Valbygallerierne, afslørede Bo Nilsson, er den der formidler mest stof om kunst til flest danskere.

70. Ole Faarup, kunstsamler, formand for Det Danske Kunstsamler Selskab, har en enorm tilstedeværelse på den internationale kunstscene og er nærmeste rådgiver for Christian Gehter på Arken.

71. Lars Schwander, fotograf og grundlægger og leder af Fotografisk Center og pioner på området, har fået mange verdensnavne til Danmark, sidder med i diverse juryer, har udgivet talrige bøger og har et tungt internationalt netværk.

72. Nils Borch Jensen, en af verdens bedste kobbertrykkere, med værksted og galleri i Berlin og en fast del af Art Basel.

73. Torben Zenth, ejer og grundlægger af Kopenhagen.dk der er den centrale nerve i formidlingen af dansk samtidskunst.

74. Bosch og Fjord, Rosan Bosch og Rune Fjord har med deres virksomhed sat sig tungt på erhvervslivet og det offentliges brug af kunst.

75. Simon Dybbro Møller, kunstner, har haft det store tyske gennembrud i 2008 og er også kommet godt i stand i New York.

76. Jan Falk Borup, kunstner og stifter af Aarhus.nu og Kunsten.nu samt medlem af et hav af udvalg og bestyrelser, en central figur i Østjylland.

77. Sophia Kalkau, kunstner og formand for skulptørerne i Akademirådet og med i Statens Kunstfonds billedkunstneriske legat og indkøbsudvalg foruden et eftertragtet medlemsskab i kanonudvalget.

78. Hanne Nielsen, videokunstner, kurator og medlem af kunstrådets billedkunstudvalg

79. Jytte Dresing, kunstsamler og mæcen, ejer blandt andet Damien Hirst værkerne på Arken, har doneret meget til museet i Ishøj og til Louisiana og har mange vigtige værker i egen samling, blandtandre af Hockney.

80. Mette Marcus, inspektør Louisiana, står bag flere af de store udstillinger.

81. Jens-Peter Brask, kunstsamler med en mani for farvestrålende streetart, altid god for at redde bestemte galleriers omsætning og indehaver af en imponerende stor samling

82.Anna Krogh, inspektør og kurator på Brandts, tidligere på Aros og Arken og med i diverse udvalg.

83. Martin Asbæk, gallerist i Bredgade i København, aktiv deltager på mange kunstmesser og på fornavn med vigtige samlere og gallerier over hele verden. Har også et, for en gallerist, yderst sjældent netværk i rigmandskredse.

84. Lilibeth Cuenca Rasmussen, performancekunstner, deltager aktuelt i debat på MoMa med Hans Ulrich Obrist og opfører en performance på Tate. Er veninde med kunstneren Marina Abramovi, fik sidste år Echersbergsmedaljen og har netop fået Arkens Rejselegat.

85. FOS, kunstner, sidder tungt på den såkaldte undergrundsscene, var med på Statement i Basel og i stald hos Claus Andersen.

86. Tom Christoffersen, gallerist, spiller en stor rolle omkring Elmer-segmentet og er en vigtig platform for kunstnere umiddelbart efter akademiet.

87. Sys Hindsbo, kunstner, tidligere formand for Charlottenborg, præsident for Det Kongelige Akademi for De Skønne Kunster og formand for Statens Kunstfonds billedkunstneriske udvalg.

88. Michael Kvium, kunstner, enorm gennemslagskraft i provinsen

89. Peter Amby, rådgiver, en af landets førende kunstkonsulenter med et stort netværk blandt især tyske gallerier, uddannet hos Sothebys i London, arbejder blandt andre med Martin Bigum.

90. Peter Kirkhoff Eriksen, kendt som Mr. Bagmand, den praktiske del af Karriere Bar og mange, mange andre store projekter.

91. Michael Thouber, rådgiver, tidligere galleriejer og vært på P2s kunstprogram, nu hos kommunikationsfirmaet E-types med ansvar for kultur og mediekunder, mand bag udsmykninger hos mange virksomheder og institutioner og blandet godt ind i U-turn og Statens Museum for Kunst.

92. Peter Christmas-Møller, salgs og vurderingsdirektør og medejer af Bruun Rasmussen. Selvom husets magt daler med interessen for CoBRa-kunst har de stadig en stor kontaktflade.

93. Birgitte Kirkhoff, netop stoppet som gallerist, medlem af bestyrelsen for kopenhagen og i færd med at kuratere flere internationale udstillinger.

94. Lars Bang Larsen, eneste danske internationale kunstkritiker, skriver jævnligt i Frieze og Artforum, optræder ofte som kurator og har netop udgivet essayet Kunst er norm.

95. Jytte Jensen, kurator på MOMA i New York i afdelingen for videokunst hvor hun har været siden 1984. Et grønt lys fra hende kan rykke en kunstner adskillige klasser op.

96. Jens Olesen, norsk generalkonsul i Sao Paolo, bedste ven med den tidligere kulturminister Brian Mikkelsen og tidligere præsident for biennalen i Sao Paolo er stadig en vigtig mand i dansk kunst. Han sidder i Charlottenborgs bestyrelse, er involveret i talrige udstillinger og fonde, har selv en kæmpe cobrasamling i Brasilien, en tidlig modernistisk samling i sit sommerhus og en popkunstsamling i New York.

97. Bengt Sundstrøm, ejeren af lauritz.com blev ikke nogen afgørende faktor med sin kunsthal, men er derimod tæt på at overtage Bruun-Rasmussens position som førstevalg ved salg af kunst.

98. Teddy Josephsen og Marie Jacobi udgør Nykredits Kunstafdeling. Nykredit har som det eneste firma i Danmark kunstfaglige ansatte til at købe ind.

99. Helene Nyborg, gallerist, vigtig hvis man er ung kunstner, men står netop nu uden galleri, planlægger snarlig genåbning på ny adresse.

100. Torben Weirup, kunstanmelder på Berlingske Tidende siden 1989 og udgiver af en lang række bøger om danske kunstnere, senest Tystnaden om Ingvar Cronhammer.

Serie

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Liselotte Ladegaard

Hvor er Danmark dog et stort land med vide rammer til at udtrykke sig i det ofentlige rum. Det er dog beskæmmende at nogen af disse virker dybt inkompentente. Michael Jeppesen blev kendt i offentligheden med sine morsomme skriverier på bagsiden af ekstra bladet.. Avisen Information en avis jeg har stor respekt for har nu slået sig sammen med den morsomme Michael Jeppesen og ladet ham stå for dagens morsomme indslag i Information. For det er faktisk skrigende morsomt at læse at en fidusauktion som Lauritz.com overhovedet figurere på listen, Michael Jeppensen kunne lige så godt have puttet Hjallerup Marked på istedet.
Hvorfor en kritiker som journalist Preben Juul Madsen ikke ses på listen, kan såre undre, idet Preben Juul Madsen som den eneste i hele Danmark har sin egen hjemmeside om kunst, tendenser og relaterede enmer - bla. om den betænklige kunstpleje i form af fantasipriser på kunst der bla foregår på nettet.
Når ukendte kunst-mennesker kan figurere på 100-listen kan det jo tyde på kammerateri fra Michael Jeppesens side.

Jørgen Ruby

Interessant betragtning at Lauritz.com skulle være ved at være i position som førstevalg ved salg af dansk kunst.. Hver gang Bruun Rasmussen har 500 gode kvalitetsmalerier finder du måske 1 hos Lauritz. Hver gang du finder et enkelt maleri i 500 kroners klassen hos Bruun Rasmussen finder du 1000 hos Lauritz.com. Så magtforholdet er vel nærmest 99-1 i Bruun Rasmussens favør. Er i øvrigt enig med Liselotte Ladegaard. Hvor er Preben Juul Madsen på listen ??

Sune Knudsen

Ha ha hvor er I søde. Kunstnyt.dk fungerer som kontrolinstans for lauritz og er dermed kun magtfuld i kraft af den magt Lauritz har.
Desuden er der aldrig længere gode værket på Bruun, ni ud af 10 sælger på Lauritz, også selvom de har problemer med vurderingerne.